PETRAČEVA MAJKA:"Prokleti bili da Bog da"


Piše: Ljiljana Pavlina

Svoje mišljenje o uhićenju svojeg sina iznijela nam je Zlata Petrač, Hrvojeva majka, koja

petrach.jpg

Svoje mišljenje o uhićenju svojeg sina iznijela nam je Zlata Petrač, Hrvojeva majka, koja živi u Krapinskim Toplicama.



- Svi oni koji bezrazložno i bez dokumentacije stigmatiziraju i kriminaliziraju mog Hrvoja, prokleti bili da Bog da. Izričem tu kletvu jer da je Hrvoje oteo dijete, ja bih mu presudila, drugog suda mu ne bi trebalo- ogorčena je bila Zlata Petrač, majka Hrvoja Petrača, koja je ostala zatečena informacijama o njegovom uhićenju, za koje, kaže, nije znala.

Tragom te vijesti, provjeru je potražila kod svoje snahe, Hrvojeve supruge, no niti ona ništa nije znala. – Sve to rade Sanader i Šeparović radi Carle del Ponte, odnosno Gotovine. –Šeks je pozvao suca Ivana Turudića i rekao mu «imaš da ih osudiš pa ćeš postati predsjednik Županijskog suda». Turudić je išao i na edukaciju u Hagg, no njegovo imenovanje je spriječila Vesna Škare Ožbolt. Uz njih, sve to radi Zagorec, koji je Hrvoja najprije molio za pare, a onda mu smjestio. I još laže da ne zna Matekovića, a imao je s njim kafić- uzbuđeno je iznijela svoje stajalište Petračeva majka, dodavši da su joj dan obilježile dvije vijesti- jedna dobra, vezana uz njezinu bolest jer su sumnje na karcinom maternice bile neutemeljene, što joj je baš u srijedu potvrđeno u bolnici te druga, loša, vezana uz njezinog sina.

- Zapravo, kad malo bolje razmislim, možda je to i dobro jer nema smisla da cijeli život bude u ilegali, a nije kriv za otmicu, što može na sudu dokazati. I unuk Novica mi je čist k'o suza. Bila sam kod njega u zatvoru u Glini za Veliku Gospu. Bojim se da ne izađe psihički slomljen, jer i 25. i 26. rođendan je dočekao u zatvoru ili kao divlja zvijer jer sve je to jedna velika nepravda.

Čovjek za vezu

Na spekulacije koje su krenule u srijedu poslijepodne da je uz njegovog sina u trenutku uhićenja bio i njegov prijatelj i suradnik Stjepan Juričko, Petračeva majka je djelovala istinski začuđeno jer, kako je rekla, Hrvoja nema već jako dugo, a Jurička koji vodi njihov kafić Down Town u Krapinskim Toplicama je vidjela prije oko dva tjedna.- On je Hrvojev prijatelj iz djetinjstva, skupa su išli na judo. Ja sam ih vozila. On je prije radio u policiji, a onda ga je Hrvoje pozvao da radi s njim. Mislim da je pošten čovjek. Kafić vodi besprijekorno.

Baš je bio tu kod mene prije 10-15 dana i malo smo se u šali porječkali jer je kod mene napravio skladište svega onoga što mu smeta u kafiću- kaže Petračeva majka.

Mještani su, pak, vidjeli Jurička u Krapinskim Toplicama «jučer ili prekjučer», što doista dovodi u pitanje mogućnost da je i on bio na brodu u grčkim teritorijalnim vodama, no nije i nemoguće jer je on, prema neslužbenim «protuobavještajnim» izvorima bio stalni Petračev «čovjek za vezu».

NAjčitanije