Pijani muškarac pokušao zapaliti zgradu Općine i sedmerokatnicu

Autor

Prisebnost i brza reakcija predstavnika stanara sedmerokatnice u središtu Bedekovčine Andrije Krznara i zaposlenika u Op

p_496892benz-crnjak0.jpg
Prisebnost i brza reakcija predstavnika stanara sedmerokatnice u središtu Bedekovčine Andrije Krznara i zaposlenika u Općini Bedekovčina Željka Odaka, ali i puka sreća, spasile su oko podneva od katastrofe stanare zgrade i zaposlenike Općine, a neposredno i zaposlenike banke, pekarnice, knjižnice i ljekarne u prizemlju tih zgrada.

Naime, Ivan Đurkan (50) iz obližnjeg mjesta Grabe polio je s pet litara benzina najprije stubište sedmerokatnice do drugog kata te na drugom ulazu stubište kojim se dolazi u prostorije Općine Bedekovčina.

Da je slučajno naišao netko sa šibicom ili upaljenom cigaretom, kažu stručnjaci, dogodila bi se katastrofa o čijim razmjerima nitko ne želi ni razmišljati.

– Slučajno sam izašao iz stana na trećem katu i osjetio miris. Kad sam shvatio da to nije od boje nego od benzina, rekao sam susjedi da blokira prolaz i pripazi da netko ne bi nešto zapalio, a ja sam potrčao otvoriti sve prozore i vrata. Vidio sam trag od benzina do ulaza u zgradu – rekao nam je predstavnik stanara najveće zgrade u Bedekovčini Andrija Krznar.

Kada je to učinio, očito shvativši da je pogriješio ulaz, Ivan Đurkan uputio se na drugi ulaz i prolio ostatak benzina po stubištu koje vodi u općinske prostorije. No, tamo ga je slučajno ugledala jedna stranka pa je Đurkan bacio plastičnu petlitrenu posudu i pobjegao.

– Kad mi je stranka rekla što se događa, uhvatio sam protupožarni aparat i pojurio za njim. Tako sam i vidio tko je to napravio, ali mi je pobjegao. Pozvao sam vatrogasce i policiju, koja ga je ubrzo pronašla – rekao nam je Željko Odak, voditelj Odsjeka graditeljstva u Općini. Policija je Đurkana vrlo brzo pronašla u obližnjoj krčmi, i to vidljivo pijanog.

Benzin je kupio na obližnjoj crpki, gdje je prodavaču rekao da mu proda kanistar i benzin “pa kol’ko košta, košta”. Inače, dan prije baš je na spomenutim prostorima održana velika vatrogasna vježba. Kriminalistička je obrada u tijeku.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije