Pijani vozači opet skrivili nesreće! Jedan napuhao preko 3 promila

policija-

Na prometnicama KZŽ tijekom vikenda policija je zabilježila 11 prometnih nesreća.

Sedam s materijalnom štetom do kojih je došlo u Mariji Bistrici uslijed nepropisne vožnje u natrag, u Gornjoj Stubici i u Sopotu zbog neprilagođene brzine, u Veleškovcu i Oroslavju zbog oduzimanja prednosti prolaska, u Stubičkim Toplicama zbog ne kretanja vozilom uz desni rub kolnika te u Oroslavju zbog nepropisne radnje vozilom. 

U prometnim nesrećama s materijalnom štetom, vozači koji su skrivili te prometne nesreće upravljali su vozilima pod utjecajem alkohola, vozač u Stubičkim Toplicama s 3,25 promila te u Veleškovcu vozač s 1,95 promila. 

U mjestu Grabe došlo je do prometne nesreće s teško ozlijeđenom osobom, do nesreće je došlo zbog neprilagođene brzine i utvrđeno je kako je motociklist koji je pao s motocikla upravljao vozilom s 0,52 promila alkohola u organizmu. 

U Krapini, došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, uzrok nesreće je bio oduzimanje prednosti prolaska. 

U nesreći do koje je došlo zbog neprilagođene brzine u Pregradi jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede.

U Klenovcu Humskom isto tako jedna osoba je zadobila lakše tjelesne ozljede, do prometne nesreće je došlo uslijed neprilagođene brzine, a vozač koji je skrivio tu nesreću upravljao je vozilom s 1,85 promila alkohola u organizmu.

Od ostalih događaja, policija izdvaja dvije dragovoljne predaje streljiva i oružja u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“.  

Tijekom proteklog vikenda od kaznenih djela evidentirano je jedno kazneno djelo krađe.

Od prekršaja policija izdvaja izdvojiti jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.