Pinot sivi iz ledene berbe Borisa Drenškog šampion 48. sajma i izložbe vina

Autor zagorje.com

Na ovogodišnje ocjenjivanje pristigao je 71 uzorak vina 43 zagorska vinara

  sajam vina1

Šampion 48. Sajma i izložbe zagorskih vina, vinske priredbe koja se jučer i danas održava na Bedekovčanskim jezerima, je pinot sivi iz ledene berbe 2011. godine Borisa Drenškog, vlasnika Vinarije Bodren iz Huma na Sutli.

Ove godine na ocjenjivanje vina pristigao je 71 uzorak vina 43 vinara.  Dva su uzorka ocijenjena velikom zlatnom medaljom, 22 uzorka dobila su zlatnu medalju, 29 uzoraka srebranu te 8 brončanu medalju. U kategoriji bijelih mirisnih suhih vina redovite berbe, najbolje je ocijenjena mješavina sorata Josipa Znike iz 2014. godine, u grupi bijelih mirisnih vina redovite berbe s ostatkom šećera najbolja je graševina Vinarije Micak berbe 2013. godine, u kategoriji crnih vina redovite berne cabernet saugvinon  vinarije Vuglec breg  berbe 2011. godine, a najbolje ocjienjeno predikatno vino je pinot sivi iz ledene berbe Borisa Drenškog iz 2011. godine.

Priznanja i nagrade vinarima danas su dodijelili župan Željko Kolar, zamjenik župana Anđelko Ferek Jambrek i načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban. - Svako priznanje godi, a ova nagrada, kao i one koje su dobili kolege vinari, daju nadu da imamo potencijala da ih zajednički pretvorimo u jedan veliki zagorski uspjeh i one će biti poticaj za razvoj zagorskog vinarstva – rekao je Boris Drenški.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo poljoprivrede, a organizatori Krapinsko – zagorska županija i Općina Bedekovčina.

NAjčitanije