Pitali smo Zagorce hoće li ove godine na more ili će osvježenje pronaći u zagorskim toplicama

Neki će ići na more bez obzira na cijene, neki samo na jednodnevno kupanje, a neki će ostati na svojoj improviziranoj “plaži” u dvorištu!

More_pixsell.jpg

Ni prijašnjih godina nisu si svi mogli priuštiti ljetovanje na moru, ali ove godine, sedmodnevno ljetovanje na Jadrani postao je pravi luksuz, s obzirom na poskupljenje svega, pa tako i smještaja. Cijene rastu brže od plaća, troškovi su se svima povećali. Cijene na našoj obali lakše je platiti stranim turistima nego domaćima, pa bi se moglo dogoditi da otići na more pod godišnjim Hrvatima postane privilegij rezerviran za bogate. Stoga smo proveli mini anketu među našim sugrađanima, da vidimo kako razmišljaju Zagorci, hoće li se odlučiti na odlazak na Jadran, ili će osvježenje za vrućih ljetnih dana možda potražiti u zagorskim toplicama. 

Marina Horvat, Bedekovčina:
Možda ćemo ovo ljeto otići na jednodnevni izlet na more, budemo vidjeli, još nismo odlučili. I prijašnjih godina većinom smo znali na jedan dan autobusom do mora, Krk, Novi Vindodolski… Preskupo nam je na više dana ići na more. Ove godine sve je još i skuplje nego prijašnjih, pa se premišljamo hoćemo li ići. Ako ne, volimo i u toplice, da se malo osvježimo.

 

Dragica Ocvirek, Poznanovec:
Idemo na 10 dana na otok Vir. Ne ljetujemo na moru baš svake godine, ali zadnjih par godina da. Ove je godine puno skuplje, uglavnom svugdje, no dala sam si truda, danima sam tražila i našla smještaj za istu cijenu kao prošle godine. Što se zagorskih toplica tiče, nekada sam rado išla na kupanje, ali sada imam malo dijete pa se ne usudim. A i cijena tih toplica danas je prevelika, pa se onda ipak više isplati par dana na more, jer ipak – more je more.

 

Kristijan Frčko, Konjščina:
Nisam još isplanirao odlazak na more, a obično idem s prijateljima, barem na tri dana. Ove je godine dosta skuplje, gledali smo bukinge. No nije niti toliko do novaca, nego do godišnjeg, još ne znam. Toplice me ne zanimaju, to ne može zamijeniti more.

 

Irena Raški, Zagreb:
Planiramo u srpnju na more tjedan dana. Imamo običaj svake godine ići na more, svaku ljetnu sezonu jedva čekamo taj godišnji, tako da je to kod nas uobičajeni ljetni ritual. Mislim da su cijene više, pogotovo što se tiče smještaja, poskupilo je, ali ipak srećom možemo.

 

Tomislav Vrhovec, Zabok:
Naravno da se ide na more, dva tjedna otprilike, u apartman u Novalji. Svake godine idem, to je običaj. Ove godine se sigurno bude puno više potrošilo, sve je skuplje, ali nema veze.

 

Danijel Vidanec, Hrašćina:
Ide se na more. Najvjerojatnije na 5 dana, no još nismo odlučili sto posto. Zadnje četiri godine redovito idemo na more. Cijene ovise o apartmanima, jest da je sve skuplje, ali se da naći i povoljnije. Toplice su isto super, skupo je i to, sve ovisi od budžeta, ali ipak je lijepo otići.

 

Željko Šegina, Pavlovec Zabočki:
Na žalost, ne idemo na more. Dok smo radili, išli smo, no sada smo u mirovini i nema šanse. Cijene su takve da je to nemoguće ostvariti. Ove godine je sve još i skuplje. Prelazak na euro svi su iskoristili i dizali cijene i onog kaj treba i kaj ne treba. Imamo unuke s mora i unuci dolaze k nama i u dvorištu u bazenu se kupaju, nekoliko gdina unatrag, to im je doživalj koji se pamti. U principu, čuvamo unuke i imamo plažu u dvorištu.