Pogledajte kako je bilo stubičkim planinarima na Učkoj - prizori su zamamni

Autor jk
pd stubičan2.jpg

Članovi planinarskih društava 'Stubičan' i 'Stubaki' planinarili su 21. siječnja na Učku. Grupa različitih generacija popela se na najviši vrh Vojak (1396m). – Nismo znali što nas točno čeka, samo dva dana prije cijela istarska regija bila je pod meteoalarmom zbog snijega, mećave i opasnih uvjeta za promet, a temperatura za tu nedjelju pokazivala je -13. prema tome, trebalo je prilagoditi opremu zimskim vremenskim uvjetima – rekli su iz PD Stubičan.

Dočekao ih je snježni pokrivač, ali i predivan sunčani dan bez vjetra. Na vrh Vojak stigli su za dva sata te su s kule 360° imali savršeno čist pogled na Kvarnerski zaljev s otocima, Gorski kotar pa čak i slovenske Alpe i Italiju.

Zatim su se  uputili na Suhi vrh (1333 m) koji je bio sve, samo ne suh. - Naime, putem smo gazili po snježnim zapusima dubokim do pasa, što nam je otežavalo kretanje i uzrokovalo pothlađenost stopala nekih pohodnika. No, odande se pak pružao prekrasan pogled na Rijeku i obalna i priobalna naselja pa se u tom oduševljenju na promrzlost brzo zaboravilo – rekli su, ističući kako je mnogima ovo bio najljepši i najzabavniji izlet dosad, što zbog silnih padova i proklizavanja, što zbog vesele ekipe.