Plenković objasnio zašto nije u redu da kafići rade nakon ponoći: Tada sigurno ne pijete engleski čaj

Zeljko Lukunic/PIXSELL - Plenković

Premijer Andrej Plenković je danas nakon sastanka s generalima komentirao i epidemiološku situaciju u državi. Podsjetimo, Europski centar za kontrolu bolesti danas je ažurirao svoju korona-kartu. Hrvatska obala je i dalje u narančastoj zoni, a promjena je i da je grad Zagreb prešao iz zelene u narančastu.

Rekao je i da će sve mjere razmotriti kad se vrate s godišnjeg odmora, a na tom tragu je i pitanje hoće li Hrvatska poći putem zemalja, a sve ih je više, koje na određene načine uvode covid-potvrde kao obavezne, baš kao i cijepljenje, pa se sve češće postavlja pitanje hoće li i Hrvatska tim putem.

''Covid-potvrde su vrlo korisne, pomažu nam, daju nam jednu vrstu jamstva, sigurnosti. Možemo na različite načine pametno koristiti covid-potvrde, a uvoditi generalno obvezno cijepljenje nećemo, to uopće nije sporno'', zaključio je Plenković te dodao: ''Meni su jednako važni i oni koji su se cijepili i oni koji nisu., javlja Dnevnik.hr.


Novinari su Plenkovića pitali i o odluci da se kafićima zabrani rad nakon ponoći.

"Kad bismo mogli reći virusu da se malo smiri... To je izvan naše kontrole. Ako ja sad moram objašnjavati zašto nije u redu da kafići rade iza ponoći... Ako ostanete iza ponoći, sigurno ne pijete engleski čaj ili Janu, a vjerojatno je tu i glasna glazba pa se morate nekom nasloniti na uho", rekao je Plenković.

NAjčitanije