Plenković odlučio tko će biti kandidat HDZ-a za župana Krapinsko - zagorske županije?

Autor ik
lokalni izbori 2021 (11).JPG

Kako pišu 24sata, njihov je Express objavio velik članak na temu predstojećih lokalnih izbora, točnije, o tome kako za te izbore šef HDZ-a, Andrej Plenković, želi osvježiti stranku.

"U bitku na lokalne izbore šalje mlade i odane. Ali s čvrstom rukom, ništa ne prepušta slučaju. Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković odlučio je ići u pomlađivanje stranke, čime će mlađi kadrovi dobiti priliku odlučivati o procesima unutar HDZ-a. Proširivanjem Predsjedništva stranke s 32 na oko 50 članova na Općem saboru stranke u Šibeniku u nedjelju Plenković se želi okružiti "svojim" ljudima, ali i omogućiti mlađim kadrovima uspinjanje u hijerarhiji stranke. Zato je spreman za lokalne izbore žrtvovati i neke državne tajnike, pa čak i ministra, te ih gurnuti u lokalne bitke", pišu 24sata.

U velikom i opsežnom članku, u kojem na temelju izvora iz vrha HDZ-a donose imena kandidata i potencijalnih kandidata za važne lokalne i područne, regionalne funckije diljem Hrvatske, novinari 24sata objavili su tako i tko će, prema njihovim informacijama, biti kandidat HDZ-a za župana Krapinsko - zagorske županije.

"Velika rehabilitacija sprema se i u Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje će HDZ, izgleda, ići s kandidatom Žarkom Tušekom iako to ne odgovara svima u županijskoj organizaciji. Tušek je bio jedan od miljenika Plenkovića, ali je morao u sjenu nakon što smo otkrili da je nudio tajno financiranje i funkcije u aferi "Kaj bi ti štel biti?". Ipak, ostao je član predsjedništva još dugo nakon afere, a poslije ovih izbora smješten je za državnog tajnika u ministarstvo Olega Butkovića. Ako i izgubi, a vjerojatno hoće, uvijek ga čeka mjesto državnog tajnika na plaći od oko 4000 eura.", pišu 24sata.

Budući da je poznato kako o kandidatima za župane, barem načelno, odlučuju županijske organizacije, kontaktirali smo na tu temu i predsjednika zagorskog HDZ-a, krapinskog gradonačelnika Zorana Gregurovića, te ga tražili potvrdu i komentar ove informacije.

- O kandidatu Hrvatske demokratske zajednice na izborima za župana Krapinsko - zagorske županije mi još nismo rasparavljali, a tko će to biti, javnost će znati na vrijeme - kratko je za Zagorje.com odgovorio Gregurović u telefonskom razgovoru.

 

 

NAjčitanije