Plenković se uskoro obraća javnosti! Novi ministar bit će…

Zeljko Lukunic/PIXSELL - Plenković

Nakon brzih konzultacija koje je jutros započeo s najbližim suradnicima, premijer Andrej Plenković nešto prije 14 sati obratit će se javnosti

Nakon što je u subotu razriješio Marija Banožića kao ministra obrane, premijer Andrej Planković odmah je krenuo u konzultacije oko novog ministra. cijelo jutro u Banskim dvorima trajao je sastanak premijera s najbližim suradnicima.

Na sastanak u Banske dvore stigla su dva potpredsjednika Vlade – ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te posebni savjetnik premijera za pitanja obrane i bivši ministar obrane Damir Krstičević, piše tportal.

S druge strane Markova trga, iz Sabora su na sastanak došli potpredsjednik Sabora Ante Sanader, potpredsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Mario Kapulica te glavni tajnik HDZ-a i saborski zastupnik Krunoslav Katičić.

U Banskim dvorima viđen je i osječko-baranjski župan Ivan Anušić, koji će, doznaje Jutarnji list, najvjerojatnije biti novi ministar.