Pobuna zbog spojne ceste Zabok – Krapina

Autor zagorje.com

Vlasnici zemljišta žale se jer im trasa ceste siječe najplodnija zemljišta na pola, a boje se i da će otkupna cijena biti preniska naspram prave vrijednosti

spojna cesta

Druga faza izgradnje brze ceste od Zaboka do Krapine, koja se odnosi na dio od Svetog Križa Začretja prema Krapini, izgleda da neće proći bez nezadovoljstva lokalnog stanovništva. Više nego na visinu otkupne cijene zemljišta, vlasnici parcela žale se na činjenicu da trasa ceste ne prolazi rubom njihovih poljoprivrednih parcela, već najčešće po sredini.

-Čujte, nisam ja protiv ceste. Nek ona ide. Ali ne po sredini moje njive. Sad nas zovu kod određivanja procjenitelja vrijednosti naše zemlje, a nitko nas nije kontaktiral kad je zemlja parcelirana i kad su delali trasu. Ne možemo se s tim složiti jer su nam presjekli najplodniju zemlju na dva dijela i ostavili jedan dio sa svake strane i kaj bumo tu mogli saditi? Niš. I to radi zagađenja i autoplinova, a pitanje je kaj bude s odvodnjom i prilaznim putem. To je već četvrta cesta koja ide po mom gruntu. Moja zemlja je kompletno uništena, ostajem bez ičega – požalio se Branko Veček, jedan od vlasnika zemljišta kojim prolazi trasa spojne ceste Zabok-Krapina. (...)

(Više u tiskanom izdanju Zagorskog lista...)

NAjčitanije