Podnesen istražni zahtjev protiv nasilnog policajca Davora Latina

Autor

Općinsko državno odvjetništvo u Zaboku danas je podnijelo istražni zahtjev protiv Davora Latina (37), pomoćnika načelnik

p_763466crn_polic.jpg
Općinsko državno odvjetništvo u Zaboku danas je podnijelo istražni zahtjev protiv Davora Latina (37), pomoćnika načelnika zlatarbistričke policije, koji se sumnjiči da je prošlog utorka u zgradi policije tijekom ispitivanja teško ozlijedio Gabru Priščana (51) iz Konjščine, doznaje se od županijskog državnog odvjetnika u Zlataru, Vladimira Terešaka.


U istražnom zahtjevu tužiteljstvo je predložilo da se Latinu odredi pritvor, kako ne bi utjecao na svjedoke. O pritvoru će danas popodne, odnosno sutra ujutro, odlučiti istražna sutkinja zagrebačkoga Županijskoga suda. Latin je jučer priveden u istražni centar toga suda.

Latina će se teretiti za zlostavljanje u službi jer je Priščana navodno udario šakom u glavu, a on se ozlijedio udarivši o metalni ormar i sada je u kritičnom stanju, nakon operacije hematoma na glavi. Nakon istrage, kada će se znati sve okolnosti tog nemilog događaja u zlatarbistričkoj policiji, Latin će najvjerojatnije odgovarati i za nanošenje Priščanu teških tjelesnih ozljeda.

Prema Terešakovim riječima, za zlostavljanje u službi moguća je zatvorska kazna tri mjeseca do tri godine
NAjčitanije