Poglavarstvo prihvatilo je Prijedlog kriterija za raspodjelu sredstava pomoći

Autor

Na jučerašnjoj sjednici Županijsko poglavarstvo prihvatilo je Prijedlog kriterija za raspodjelu sredstava pomoći jedinic

grb_zupanije.gif

Na jučerašnjoj sjednici Županijsko poglavarstvo prihvatilo je Prijedlog kriterija za raspodjelu sredstava pomoći jedinicama lokalne samouprave s malim izvornim prihodima.

Prema Zakonu o izvršenju proračuna za 2005. godinu, propisana je obaveza Županije da rasporedi 75 % sredstava dobivenih iz Državnog proračuna gradovima i općinama na svom području.

Krapinsko-zagorska županija će iz Državnog proračuna za 2005. godinu dobiti 3.525.000,00 kn, te je jedinicama lokalne samouprave dužna rasporediti 2.643.750,00 kn. 300 tisuća kn bit će raspoređeno na one gradove i općine čiji su izvorni prihodi po stanovniku do 75 % županijskog prosjeka, a to su Gornja Stubica, Desinić, Mihovljan, Hrašćina, Mače, Petrovsko, Zlatar, Pregrada i Sveti Križ Začretje.

Navedena sredstva koristila bi se za programe uređenja komunalne infrastrukture, a isplaćivala bi se po dostavi računa ili situacija. 2.343.750,00 kn rasporedilo bi se na općine čiji su izvorni prihodi do 5 milijuna i 500 tisuća kn, a tu spadaju Hrašćina, Mihovljan, Mače, Desinić, Kumrovec, Zagorska Sela, Jesenje, Gornja Stubica, Petrovsko, Novi Golubovec, Tuhelj, Kraljevec na Sutli, Zlatar Bistrica, Lobor, Budinščina, Konjšćina, Radoboj, Veliko Trgovišće, Sveti Križ Začretje, Krapinske Toplice, Stubičke Toplice i Đurmanec.

Navedena sredstva koristila bi se za asfaltiranje nerazvrstanih cesta i razvoj vodoopskrbe.

Zaključak je upućen Županijskoj skupštini na razmatranje.

Izvor: Radio Zlatar

NAjčitanije