Poglavarstvo županije djeluje, ali u "ilegali"!!!

Autor


Sutra se održava 78.sjednica Poglavarstva Krapinsko-zagorske županije.

Na dnevnom redu sjednice, među ostalim je

grb_zupanije.gif

Sutra se održava 78.sjednica Poglavarstva Krapinsko-zagorske županije.

Na dnevnom redu sjednice, među ostalim je osnivanje i imenovanje povjerenstva za dodjelu potpora tradicionalnim obrtima u ovoj godini, razmatranje nekoliko zamolbi općina i gradova za sufinanciranje sanacija nerazvrstanih cesta i klizišta, te razmatranje prijedloga za sufinanciranje izgradnje centralnog sabirališta iskoristivog otpada u Humu na Sutli.

Ova vijest nije došla do nas redovnim putem, kao što je uobičajeno, a koliko smo i upoznati o tome nisu obaviješteni ni drugi mediji.

Posljednja vijest o radu poglavarstva medijim je pripčena 28. travnja, u toj se obavijesti najavljuje 77 sjednica poglavarastva gdje su navedene točke dnevnog reda.

Najavljena sjednica održana je 4 svibnja.

Danas skoro mjesec dana nakon održavanja sjednice, Poglavarstvo medijima nije redovnim putem dostavilo odluke održane sjednice.

Isto tako na službenim županijskim stranicama www.kr-zag-zupanija.hr od 28. travnja nema nikakvih informacija o radu poglavarastva.

Koliko se to kosi sa Zakonom o informiranju ne želimo ulaziti, ali Poglavarstvo bi moralo razmisliti o pravu onih koji su ih izabrali na informaciju o radu i odlukama županijskog vrha.

Ovakav odnos dovodi u pitanje regularnost rada Poglavarstva kao i ispravnost svih odluka donijetih na posljednjoj 77. sjednici kao i na predstojećoj 78..

Ako uzmemo u obzir da su to posljednje sjednice i odluke Poglavarstva u sadašnjem sazivu, pitanje o regularnosti donijetih odluka navodi na još veću sumnjičavost.

NAjčitanije