Pojačane aktivnosti na suzbijanju težih prometnih nesreća

Autor

U vremenskom periodu od 29. listopada do 27. studenog 2009. godine na području Policijske uprave krapinsko-zagorske evid

policija_akcija.jpg

U vremenskom periodu od 29. listopada do 27. studenog 2009. godine na području Policijske uprave krapinsko-zagorske evidentirane su četiri prometne nesreće sa poginulim osobama, te više prometnih nesreća u kojima je veći broj osoba zadobilo teške tjelesne ozljede, što je dovelo do znatnog pogoršanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu. Naročito je zabrinjavajuće što su se u razmaku od samo šest dana dogodile tri prometne nesreće u kojima su tri osobe smrtno stradale.


Prometne nesreće sa poginulim osobama dogodile su se dana 29. listopada 2009. godine oko 16.50 sati u Krapini, 21. studenog 2009. godine oko 4.45 sati u Kačkovcu, općina Kraljevec na Sutli, 25. studenog 2009. godine oko 20.10 sati u Đurmancu i 27. studenog 2009. godine oko 13.20 u Klenovcu Humskom, općina Hum na Sutli. U navedenim prometnim nesrećama četiri osobe su smrtno stradale, četiri osobe su zadobile teške, a šest osoba lakše tjelesne ozljede.

S obzirom na utvrđeno stanje sigurnosti u prometu, a u cilju njegovog poboljšanja, te ostvarivanja Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa zacrtanih ciljeva, policijski službenici će pojačati aktivnosti usmjerene na suzbijanje prekršaja zbog kojih se najčešće događaju prometne nesreće (prednost prolaska, prekoračenje brzine, nepropisno pretjecanje, vožnja pod utjecajem alkohola), kao i na povećanje stupnja korištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača, a čijim se korištenjem mogu znatno smanjiti posljedice prometne nesreće.

Isto tako u narednom razdoblju očekuje se pojačano sudjelovanje u prometu na cestama mladih vozača, vozača pod utjecajem alkohola i pješaka, te će policijski službenici prema navedenim kategorijama sudionika poduzimati pojačane mjere nadzora prometa tijekom čitavog dana s ciljem smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća.

Slijedom navedenog apeliramo na vozače i pješake da poštuju prometne propise u cilju poboljšanja stanja sigurnosti prometa na cestama, odnosno smanjenju stradavanja svih kategorija sudionika u prometu.

NAjčitanije