Pokloni 'Božićne vile' danas stigli mališanima u škole

Autor zagorje.com

U samo 10-ak dana 150-ero djece iz socijalno ugroženih obitelji pronašlo je svoje „Božićne vile“

266631690_1049297582307303_2365296229597048648_n.jpg

Već četvrtu godinu zaredom, loborska Udruga Sveta Ana organizira humanitarnu akciju „Božićna vila” u sklopu koje je darivano čak 150 djece iz socijalno ugroženih obitelji. Potaknuti velikim odazivom i interesom prethodnih godina, ali i neizmjernom srećom na licima djece, Udruga Sveta Ana i ove je godine pokrenula hvalevrijednu humanitarnu akciju u koju je uz djecu iz Udruge uključeno čak osam osnovnih škola. Riječ je o osnovnim školama Franje Horvata Kiša Lobor, Ante Kovačića Zlatar, Mače, Zlatar Bistrica, Ljudevit Gaj Mihovljan, Konjščina, Budinščina i Bedekovčina.

Kako je pojasnila predsjednica Udruge Mateja Posarić, kako bi građani postali „Božićna vila” sve što je bilo potrebno je odabrati redni broj djeteta kojem su imali priliku uljepšati nadolazeće blagdane. Najčešće su darovali slatkiše, igračke, odjeću, školski pribor, a predsjednica Posarić naglasila je kako i najmanji poklon izmami najveći osmijeh na dječja lica.


– Ova ideja protekla je iz neformalnog razgovora kojeg smo na kraju proveli u djelo. S obzirom da stvarno postoje oni koji nažalost neće provesti blagdane u obilju, odlučili smo im barem malo uljepšati ovo božićno vrijeme i razveseliti ih s malim znakovima pažnje – rekla je Posarić. Naglasila je kako su ravnatelji osnovnih škola oduševljeni samom inicijativom te uvijek presretni prikupljaju popise djece kojima je ovo zaista potrebno. – Fokus je na tome da su to djeca koja ne očekuju ništa, jer i jedan od uvjeta za uključivanje u akciju je da je dijete iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, a svaki ih poklon razveseli. Ne znam kojim bih riječima opisala njihovo oduševljenje – poručila je predsjednica Posarić i pojasnila kako je svaki pojedinac mogao sam odlučiti što će pokloniti. Prethodnih godina odaziv je bio velik, a pokloni su dolazili iz cijele Krapinsko-zagorske županije te susjednih županija i gradova, ali i iz inozemstva, a ove godine se sve navedeno ponovilo. U samo 10-ak dana 150-ero djece pronašlo je svoje „Božićne vile“.
Ponosna sam kad vidim velik odaziv, ali i na činjenicu da je u nama još uvijek prisutna ljudskost i empatija, te da se ljudi uključuju u akcije za potrebite kojih nažalost ima sve više.


Da je riječ o jednoj zaista hvalevrijednoj akciji, potvrdila je i načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih naglasivši kako uvijek rado sudjeluju u svim aktivnostima koje Udruga provodi, a suradnja je i više nego dobra. – Udruga Sveta Ana je nositelj velikog broja aktivnosti u našoj Općini i redovito prepoznaje potrebu za humanitarnim djelovanjem. Velika je važnost djelovanja ovakvih i sličnih udruga, a u ovoj prekrasnoj akciji Udruga pomaže našim najpotrebitijim mališanima koje ujedno i od malih nogu uči kako da izrastu u dobre ljude velikog srca – kazala je načelnica Jembrih.
Rok za predaju poklona je bio 21. prosinac, a djeci će se tokom današnjeg dana uručiti pokloni u školi.

 

 

 

NAjčitanije