Policajac vidio da se baka utapa u nabujaloj Kupi. Skočio je u rijeku i spasio je

kupa.jpg

Sisačko-moslavačka županija trenutno se suočava s poplavama, a osim Une i Sunje, nabujala je i rijeka Kupa. U nju je jutros oko 7 sati upala 82-godišnja žena, a od utapanja ju je spasio sisački policajac koji je taman bio na putu do posla, piše Telegram.

Kako prepričavaju u sisačkoj policiji, policajac koji je ostao anoniman hodao je uz obalu kad je čuo ženski glas kako poziva u pomoć. Uočio je ženu u nabujaloj rijeci i bez razmišljanja ju izvukao na obalu te pozvao hitnu pomoć.

“Vjerujem da bi svatko reagirao kao i ja da se našao u toj situaciji. Nisam previše razmišljao, kada sam ju ugledao u hladnoj rijeci, na pomisli mi je bilo samo da joj pomognem i da ju što prije izvučem na obalu”, rekao je policijski službenik.

Gospođa je prevezena u sisačku Opću bolnicu, a ondje su joj liječnici ustanovili teške tjelesne ozljede opasne za život, piše Telegram.

“Ovim nesebičnim, požrtvovnim i hvale vrijednim činom pokazao je kako hrvatska policija brine o sigurnosti građana te da je profesionalnim, stručnim i humanim pristupom za građane na raspolaganju u bilo koje vrijeme i na svim mjestima”, kazali su u sisačkoj policiji.