Policija razriješila sav teški kriminal

Autor

Prošla će godina u Zagorju biti zapamćena po velikom broju ubojstava i poginulih na cestama. Dva ubojstva su u prvih šes

p_332146potjera_matic.jpg
Prošla će godina u Zagorju biti zapamćena po velikom broju ubojstava i poginulih na cestama. Dva ubojstva su u prvih šest mjeseci zgrozila Zagorje: u kafiću »Pri Ljubici« u Sopotu kod Pregrade Ivica Antolić (43) 10. je travnja nešto poslije ponoći pijan prerezao grkljan sugrađaninu Tomici Arhaniću (23).

Nesretni je mladić odmah preminuo, Antolić završio u pritvoru, a prva rasprava na zlatarskom Županijskom sudu čeka ga sredinom ovog mjeseca.

Srećko Hrestak (33) iz Pregrade po odluci suda prisilno je smješten u psihijatrijsku ustanovu na liječenje, jer je bio potpuno neubrojiv kad je 23. lipnja 2006. kamenom zatukao majku Mariju (54). Srećko je na sudu priznao i opisao okrutan način ubojstva majke, koju je sačekao kraj šumarka i na smrt ju izudarao, a jadna ga je žena htjela samo umiriti jer je ranije tog dana imao psihički napadaj.

Jedanaest godina zatvora za 11 uboda kuhinjskim nožem, od kojih je jedan bio smrtan, dosudio je Vrhovni sud Darku Grgecu (33) iz Donje Stubice zbog ubojstva konobarice Manuele Maček (30).

Grgec je u Zlataru osuđen na devet godina, a pred sudom je ispričao i detalje svoje nesretne ljubavi sa udatom majkom četvero djece Manuelom, kojoj je »presudio« 3. rujna 2005. u donjostubičkom kafiću »Stubica«.

Iako njihova imena po zakonu ne bi smjeli objavljivati, Ivica (36) i Meri (33) Miletić javno su priznali na sudu da su nepravomoćno osuđeni za zlostavljanje svoje djece.

Meri, koju je Ivica u studenom pretprošle godine pokušao ubiti iz puške, u lipnju je osuđena na 4 godine i 10 mjeseci zatvora zbog zlostavljanja djece. Između ostalih zlodjela, Meri je sina do kasno u noć držala zatvorenim u kokošinjcu. Ivica se izvukao sa uvjetnom kaznom. Nesreća koja se zbila 9. studenog zgrozila je ne samo zagorsku već i cijelu domaću javnost.

U naručju svoje majke Josipe Huljek (26), u Konjščini je smrtno stradao jednoipolmjesečni dječačić Tomica kad se njegov otac Zdravko (38) sa 1,8 promila alkohola u krvi noću, na povratku iz birtije, zabio u ogradu mosta. Zdravko nije imao vozačku dozvolu, a posudio je auto od brata koji isto tako nikad nije položio vozački ispit.

Izvor: Vjesnik
NAjčitanije