Policija represivno prema traktoristima

Autor

Tijekom prošle godine na području Policijske uprave krapinsko-zagorske evidentirano je ukupno 1485 prometnih nesreća, od

smijesni_traktor.jpg

Tijekom prošle godine na području Policijske uprave krapinsko-zagorske evidentirano je ukupno 1485 prometnih nesreća, od kojih su u četrdesetjednoj sudjelovali vozači traktora, pri čemu je jedan smrtno stradao, a tri su teško ozlijeđena.

U prva tri mjeseca ove godine evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima su sudjelovali vozači traktora.

Kako se unatrag nekoliko godina tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci bilježi velik broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači traktora, koji usporavaju normalno odvijanje prometa, a dolazi često i do rizičnih pretjecanja, policija podsjeća vozače na odredbu zakona o sigurnosti prometa.

Ako zbog nedovoljne širine kolnika ili njegova stanja nije moguće pretjecati bez ugrožavanja sigurnosti, vozač čije se vozilo kreće sporije treba se pomaknuti udesno ili zaustaviti na prikladnom mjestu kako bi propustio brža vozila.

Također Policijska uprava upozorava poljoprivrednike da svoje traktore tehnički osposobe i registriraju te da ne konzumiraju alkohol ako voze.

Policija će u narednom periodu znatnije pojačati nadzor tehničke ispravnosti te će primjenjivati represivne mjere prema vozačima neispravnih traktora i onima koji će stvarati nepotrebne kolone na prometnicama.

NAjčitanije