Policija uhitila muškarca u Gornjem Maclju

policija.jpg

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđeno je ukupno 106 prometnih prekršaja od čega;

41 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila,

devet prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,

12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,

pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i

39 ostalih prekršaja u prometu, objavila je zagorska policija.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača utvrđena je tijekom kontrole prometa u nedjelju, 3. kolovoza 2023. godine, oko 00,50 sati, u Cetinovcu, kod 52-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,82 promila, a tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Zbog počinjenih prekršaja iz čl. 199. st. 8. i čl. 163. st. 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 52-godišnjaka slijedi podnošenje Optužnog prijedloga Općinskom sudu u Zlataru s predloženom ukupnom novčanom kaznom od 1 450 eura, te zabranom upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca. 

''Možemo izdvojiti i kako je prilikom kontrole prometa u Gornjem Maclju, u petak 1. rujna 2023. godine, oko 18,00 sati, zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 47-godišnji hrvatski državljanin koji je vozilom upravljao sa 2,38 promila alkohola u organizmu. Temeljem prekršajnog zakona vozač je uhićen te je u subotu 2. rujna 2023. godine doveden na prekršajni sud i pravomoćnim rješenjem mu je izrečena novčana kazna od 1 320 eura i zabrana korištenja srane vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca.'' – piše policija.

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu 2. rujna 2023. godine, u Gornjem Maclju od 89 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 60 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna.