[POLICIJSKI NADZOR ZA VIKEND] Ne sjedajte za upravljač vozila ako ste konzumirali alkohol!

Autor jk

Budite oprezni, savjesni i odgovorni u prometu, pozivaju iz PU krapinsko - zagorske

policija-

Tijekom nadolazećeg vikenda, a posebno u subotu, 5. veljače, policijski službenivi pojačano će nadzirati vozače koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, najavili su iz PU krapinsko - zagorske.

Tijekom akcije sankcionirat će se i svi drugi prekršaji, a koji su izravni uzročnici teških prometnih nesreća i stradavanja osoba. Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave krapinsko-zagorske, prošle 2021. godine u prometnim nesrećama sudjelovalo je 1489 sudionika.

U tim prometnim nesrećama kod 155 sudionika utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu, a prema broju obavljenih očevida prometnih nesreća, kritični dan bila je subota sa 125 obavljenih očevida.

Policija apelira na građane da budu oprezni, savjesni i odgovorni u prometu, te ne sjedaju za upravljač vozila ukoliko su konzumirali alkoholna pića. U tim slučajevima, upravljač automobila treba prepustiti trijeznoj osobi. Važno je uvijek imati u vidu da vozač pod utjecajem alkohola i/ili droga ne dovodi u opasnost samo sebe već i sve druge sudionike u prometu.