Policijski tjedan: Rekorder vikenda napuhao je 2,38 promila


Protekli je tjedan na području Policijske uprave krapinsko-zagorske zabilježeno 14 kaznenih djela, od čega šest krađa

policija 1.jpg


Protekli je tjedan na području Policijske uprave krapinsko-zagorske zabilježeno 14 kaznenih djela, od čega šest krađa, tri uništenja i oštećenja tuđe stvari, dva krivotvorenja isprava te po jedno nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, izazivanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude te teška krađa.

Od ostalih slučajeva tu je samoubojstvo te samoranjavanje koje je za posljedicu imalo lakše tjelesne ozljede.

Policija je podnijela dvije prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira, dvije zbog kršenja Zakona o strancima i Zakona o nadzoru državne granice i 12 zbog obiteljskog nasilja.

Dogodilo se 20 prometnih nesreća. Nažalost, jedna je nesreća završila pogibijom pješakinje.

U četiri nesreće osobe su lakše ozlijeđene, a 15 je nesreća prošlo samo s materijalnom štetom. Kod pet sudionika prometnih nesreća utvrđena je prisutnost nedozvoljene količine alkohola u krvi.

Tijekom vikenda, policijski su službenici obavljajući redovne zadaće, evidentirali 128 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama od čega se 15 prekršaja odnosi na alkohol, a 43 na nepropisnu brzinu.

Rekorder vikenda napuhao je 2,38 promila. Prošlog je petka provedena i preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na pojačani nadzor brzine kretanja vozila i korištenje sigurnosnog pojasa.

U akciji je ukupno nadzirano više od 50 vozača, a utvrđeno je 29 prekršaja, od kojih se 23 odnose na nepropisnu brzinu, dva na nekorištenje sigurnosnog pojasa i jedan na neregistrirano vozilo.

Za vrijeme akcije, policijski službenici su vozačima koje su nadzirali dijelili promidžbene materijale iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa (majice, antistresne stiskalice i privjeske za ključeve.

NAjčitanije