Pomozite obitelji kojoj je u požaru uništena kuća!

Obitelj Taklčević – Gredičak iz Andraševca moli za pomoć, ne samo financijsku nego i u građevinskom materijalu, jer će sve morati uređivati ispočetka

 

Nakon što im je u požaru u potpunosti stradala unutrašnjost kuće, obitelj Tkalčević – Gredičak iz Andraševca u Oroslavju ovih dana ima pune ruke posla ne bi li, uz pomoć dobrih susjeda i bližnjih, kuću ponovo doveli u red za stanovanje.

Požar ih je zadesio u srijedu, 1. lipnja ujutro. Iako službeni zapisnik još nije gotov, Valentina kaže kako je do požara došlo zbog dotrajalih strujnih instalacija, a prema prvim procjenama, šteta je oko 100 tisuća kuna. Vatrogasci iz Zagorske javne postrojbe Zabok i DVD – a Oroslavje na vrijeme su pogasili vatru i krov je ostao cijeli, no unutrašnjost sto kvadrata kuće morali su u potpunosti isprazniti i sve baciti. - Namještaj je sav uništen, sve je bilo u čađi, zidovi crni od stropa do poda, četiti dana smo čistili samo zidove – ispričala je Valentina, koja je sa svojom 18 – godišnjom kćeri i 11 – godišnjim sinom privremeno smještena kod bivšeg muža u Oroslavju, dok je njezinoj mami smještaj ponudila kuma u kući preko puta, tako Nada može svakog dana polako čistiti nastalu štetu.

Osjećamo se jadno, ali nas tjera naprijed osjećaj da moramo krenuti dalje, ponovo početi, da bismo se mogle useliti natrag u našu kuću – kaže Nada. Pozitivno je što su svi su voljni pomoći, daju priloge kako bi mogli platiti majstore, a susjedi pomažu svakodnevno.

Na društvenoj mreži Facebook pokrenuta je dobrotvorna akcija pomoći ovim hrabrim ženama koje žele svoj život ponovo postaviti na noge i kuću urediti za stanovanje. Ne radi se samo o novčanim prilozima, koji su itekako dobrodošli, već mole za pomoć u građevinskom materijalu ili bilo kakvu pomoć, koja će im u ovako teškoj situaciji itekako dobro doći. Svi koji mogu na bilo koji način pripomoći, svoje donacije mogu uplatiti na račun IBAN: HR2423600003243728438, a za svaku drugu pomoć ili prilog javiti se možete na broj telefona 091/9450-559.

NAjčitanije