Ponudio 200 tisuća eura da mu ubije oca i majku!

Autor

Kako bi se dočepao nasljedstva svojih roditelja, 41-godišnji Zvonimir Balov. iz Stubičkih Toplica ponudio je jednom muš

pistolj.jpg

Kako bi se dočepao nasljedstva svojih roditelja, 41-godišnji Zvonimir Balov. iz Stubičkih Toplica ponudio je jednom muškarcu 100.000 eura da mu ubije oca, te naknadno još toliko za ubojstvo majke. Srećom, sve je doznala policija.

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo poticanja na teško ubojstvo na štetu 65-godišnjeg oca I. B. i M.B. 63-godišnje majke koji inače žive u zagrebačkoj Dubravi.

Naime, Zvonimir Balov iz Zagorja je tijekom srpnja 2011. godine predložio jednoj muškoj osobi da mu, za iznos od 100.000 eura, ubije oca, da bi nakon toga ponudio isti iznos i za ubojstvo majke.

Roditelji ga planirali izbrisati iz oporuke


Neslužbeno doznajemo kako su Zvonimira B. njegovi roditelji planirali razbaštiniti, te je upravo to bio motiv zbog kojeg se 41-godišnjak želio 'riješiti' oca i majke.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je doveden pritvorskom nadzorniku, te je protiv njega podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Zvonimir Balov do sada je pravomoćno osuđen za više kaznenih djela provala i krađa. Osumničeni Balov je poznat policiji. U razdoblju od 31. svibnja 2009. godine do 30. siječnja 2010. godine na području Donje Stubice i Stubičkih Toplica počinio je osam kaznenih djela teških krađa i jedno kazneno djelo krađe.

Navedena kaznena djela počinjena su na štetu vlasnika ugostiteljskih objekata, na način, da je osumnjičeni nasilno ulazio u prostor ugostiteljskih objekata iz kojih je otuđio mesnate i suhomesnate proizvode, cigarete, alkoholna, te bezalkoholna pića i novac. Ukupna materijalnu štetu policija je tada procjenjivala na više od 25 tisuća kuna.

U Stubičke Toplice doselio se prije 15-godina, te je posjedovao i vlastiti caffe bar. Prije nekoliko godina zapao je u ozbiljne financijske poteškoće. Inače je oženjen i otac malodobne djece. U društvu se nije posebno isticao do zapadanja u materijalne probleme, kada je počinio niz manjih provala te se sakrivao, prema pričama znanaca, od kamatara.

Iz neprovjerenih izvora saznajemo kako se Balov zapleo u mrežu koprivničke automafije koja se bavila iznajmljivanjem automobila.

NAjčitanije