Posjet župana Ličko-senjske županije

Autor

Župan Ličko-senjske županije, Milan Jurković zajedno s glasnogovornicom Ličko-senjske županije, Ivanom Devčić jučer je p

p_512060zagorje_panorama.jpg
Župan Ličko-senjske županije, Milan Jurković zajedno s glasnogovornicom Ličko-senjske županije, Ivanom Devčić jučer je posjetio Krapinsko-zagorsku županiju.


Na sastanku s županicom Krapinsko-zagorske županije Vlastom Hubicki i njezinim zamjenicima, te predsjednicom skupštine Sonjom Borovčak razgovaralo se o poboljšanju i proširenju suradnje između županija u gospodarstvu, kulturi i drugim područjima od zajedničkog interesa.

Župan Ličko-senjske županije, Milan Jurković zahvalio se županici na izuzetno dobrom prijemu i napomenuo da jto to samo nastavak dobre suradnje s našom županijom.

Također se tom prilikom zahvalio svim pripadnicima specijalne policije iz Krapinsko-zagorske županije koji su prvi došli 1991. godine u obranu Like. Mnogi stanovnici Zagorja su radili u Ličko-senjskoj županiji tijekom izgradnje autoceste Zagreb – Split, a suradnja između dviju županije počela je još tijekom Domovinskog rata, napomenula je županica Vlasta Hubicki.

Dodala je da je naša županija dobila puno korisnih informacija od Ličko-senjske županije o načinu saniranja lokalnih cesta koje su se oštetile tijekom izgradnje autoceste. Na temelju svojeg iskustva Krapinsko-zagorska županija ponudila je pomoć kod osnivanja razvojne agencije Ličko-senjske županije, a konkretne savjete bude li potrebno će dati direktor Zagorske razvojne agencije koji je također bio prisutan na ovom druženju.

Obje županije su turistički orijentirane i imaju puno ruralnog područja, tako da interesa za još bolje suradnju ne nedostaje zaključili su na kraju čelnici spomenutih županija.
NAjčitanije