Poskupljenje struje za građane 9,49 posto

Autor

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP) predložilo je Vladi poskupljenje električne energije za kućans

elektra200.jpg

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP) predložilo je Vladi poskupljenje električne energije za kućanstva, male tvrtke te javnu rasvjetu za 9,49 posto i za velike potrošače za 6 posto. Pozitivno mišljenje o tom prijedlogu dala je i Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA)


Ministarstvo je, kako se doznaje, odbilo prijedlog Hrvatske elektroprivrede (HEP) za poskupljenjem struje za 12 posto po svim kategorijama potrošnje, s početkom primjene od 1. rujna ove godine, smanjivši istodobno visinu poskupljenja.

Ministarstvo gospodarstva svoj je prijedlog uputilo Vladi, koja bi se o njemu trebala očitovati na jednoj od idućih sjednica.
Hrvatska udruga sindikata (HUS) zatražila je od Vlade da ne usvoji zahtjev Hrvatske elektroprivrede (HEP) za poskupljenjem električne energije jer bi to, kako kažu, bio nastavak harača prema narodu.

'Tražimo da Vlada napokon prione rješavanju gospodarskih problema kako bi se omogućio rast proizvodnje, stvaranje novih vrijednosti i povećanje broja zaposlenih', kaže se u priopćenju koje potpisuje predsjednik HUS-a Ozren Matijašević.

Izvršnu vlast nazivaju trulom jer se, kako kažu, ne zna uhvatiti u koštac s rješavanjem nagomilanih problema.

'Umjesto toga javnosti svakodnevno servira razne afere i odvlači im pažnju kako bi nastavila beskoncepcijsko gospodarsko putovanje, najavljujući ponovno rasprodaju preostalog nacionalnog bogatstva, posežući pri tome za poskupljenjima i poreznim nametima', kaže se u priopćenju.

NAjčitanije