Poslovna suradnja s austrijskim partnerima

Autor

Poslovna suradnja između Zagorske razvojne agencije i austrijskih partnera na projektima održivog ruralnog razvitka, zaš

eu_zastava.jpg
Poslovna suradnja između Zagorske razvojne agencije i austrijskih partnera na projektima održivog ruralnog razvitka, zaštite prirode i okoliša te energetske učinkovitosti pomoći će razvoju Krapinsko-zagorske županije i u tom smjeru.

Naime, tijekom posjeta predstavnika Zagorske razvojne agencije (Siniša Hajdaš-Dončić i Ivan Šmid) i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Krapinsko-zagorske županije (Ivan Ištok) tvrtki SCHABL & PARTNER OEG iz Beča, konzultantskoj tvrtki za pripremu i provođenje projekata financiranih od strane EU dogovoreno je potpisivanje memoranduma o poslovnoj suradnji.

Potpisivanje memoranduma očekuje se sredinom lipnja kada će austrijski partneri posjetiti Krapinsko-zagorsku županiju i Zagorsku razvojnu agenciju.

Prilikom posjeta austrijskim partnerima razmatrani su projekti financirani od strane EU u području «Bucklige Welt» Donja Austrija, području konfiguracijski vrlo sličnom Hrvatskom zagorju, iz područja energetske učinkovitosti i zaštite okoliša - konkretno elektrane na bio plin.

Zagorski predstavnici prilikom posjeta su se sastali s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva,okoliša i vodnog gospodarstva Republike Austrije (Hubert Siegel), Ureda za ruralni razvoj pokrajine Donje Austrije(Christian Steiner), Predsjednikom najveće donjoaustrijske ekološke udruge Umweltberatung (Christian Wallner), te direktorom poduzetničkog centra i inkubatora «Bucklige Welt» u Lichtenegu (Anton Mandel).
NAjčitanije