Potpisan sporazum o sufinanciranju izrade prostornih podloga

Župan Siniša Hajdaš Dončić i ravnatelj Državne geodetske uprave Željko Bačić potpisali su danas u Krapini Sporazum o suf

Zupan i Zeljko Bacic.jpg

Župan Siniša Hajdaš Dončić i ravnatelj Državne geodetske uprave Željko Bačić potpisali su danas u Krapini Sporazum o sufinanciranju izrade i ažuriranja službenih prostornih podloga državne izmjere i katastra nekretnina za radoblje od 2010. do 2013. godine.

Tako će Županija dobiti pravo korištenja svih službenih prostornih podloga Državne geodetske uprave za svoje potrebe. Također će gradovi i općine koje sklope posebni sporazum steći ista prava korištenja podloga za svoje potrebe.

Za potrebe izrade i ažuriranja podataka i proizvoda Državen geodetske uprave, Županija i zainteresirane jedinice lokalne samouprave izdvojit će u četiri godine ukupno 1.058.830 kuna.

Sastanak vodstva Županije s gradonačelnicima i načelnicima

Ovaj je sporazum nešto kasnije prezentiran i na sastanku vodstva Županije s gradonačelnicima i načelnicima. Uz to direktor tvrtke Piškornica d.o.o. regionalnog centra za gospodarenjem otpadom sjeverozapadne Hrvatske, Nedo Cepić predstavio je Prijedlog sporazuma o preuzimanju otpada.

U raspravi o problematici zbrinjavanja otpada postavljeno je pitanje saniranja odlagalšta koja se sada koriste, pitanje sortiranja otpada, zatim pretovarnih stanica, od kojih bi ona za Krapinsko-zagorsku županiju trebala biti smještena u Zaboku, te plaćanju nakade od 2,5 kune mjesečno po domaćinstvu za što bi se izdvajalo za daljnje financiranje projekta. Ovisno o veličini sredstava neki gradovi i općine ta će sredstva umjesto građana uplačivati iz svojih proračuna.

Na sastanku je bilo je riječi i o problematici objavljivanja službenih akata u Službenom glasniku Krapinsko-zagorske županije, aktualnostima u sustavu unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektora te je prezentiran DVD Crkve i dvorci Hrvatskog zagorja .


Snimio: Krunoslav Pavlina

NAjčitanije