Potpisana koalicija HDZ-HSS-HSLS-ZS

Autor


Nakon tzv. lijevog bloka , koalicijski sporazum danas je potpisao i desni blok . Na predstojeće lokalne izbore zaj

koalicija.jpg

Nakon tzv. lijevog bloka , koalicijski sporazum danas je potpisao i desni blok . Na predstojeće lokalne izbore zajednički će u borbu za mjesta u Županijskog skupštini HDZ, HSS, HSLS i ZS. Sporazum su došli podržati i predsjednici stranaka Ivo Sanader, Josip Friščić i Đurđa Adlešić, kao i mnogobrojni visoki dužnosnici, ugledni članovi stranaka potpisnika koalicije. Također na potpisivanje sporazuma stigli su i brojni kandidati ovih stranaka koji će nositi izbore u jedinicama lokalne samouprave.

Sporazum su potpisali predsjednik ŽO HDZ-a Milivoj Škvorc, predsjednica ŽO HSS-a Vlasta Hubicki, predsjednik ŽO HSLS-a Božidar Gorup te predsjednik ZS-a Miljenko Jerneić. Prema sporazumu sve stranke podržat će zajedničkog kandidata za župana Milivoja Škvorca. Jednog zamjenika daje HSS, a drugog HDZ. Ako budu imali većinu, predsjednica skupštine biti će Vlasta Hubicki, dok će joj jedan zamjenik biti iz HDZ-a, a drugi iz HSLS-a. Dogovoreno je da na listi HDZ i HSS imaju jednak omjer kandidata. Među prva 23 mjesta HDZ će tako imati 10 kandidata, HSS 9, HSLS 2 i ZS 2.

Škvorc o programu

Kandidat za župana Milivoj Škvorc kratko je predstavio zajednički program koalicije. Kao prvi cilj istaknuo je ravnomjerni razvoj svih gradova i općina u županiji te dizanje njihovih prihoda na jednaku razinu. To bi se trebalo učiniti novim sistemom potpora.

- Najvažniji za sve je posao kao sigurnost. Moramo sačuvati svako radno mjesto, poticati školovanje i ostanak mladih, poticati razvoj poduzetništva i napraviti županiju atraktivnog življenja - istaknuo je Škvorc.

Dodao je kako toga nema bez razvoja infrastrukture, spomenuvši izgradnju brze cesta čija je prva faza Mokrice-Bračak krenula te paralelnu cestu Zabok-Krapina. Tu je i razvoj turizma i poljoprivrede.

- Vjerujem da znamo, hoćemo i možemo. I uspjet ćemo - zaključio je Škvorc.

Svi vjeruju u pobjedu

Potpisivanje sporazuma pozdravio je i predsjednik ZS-a Miljenko Jerneić rekavši da se ZS našao na pravoj strani te da će pobijediti na izborima.

Đurđa Adlešić istaknula je kako vjeruje svojim ljudima da znaju s kim mogu dobro raditi te da su dobro odabrali, koaliciju s nacionalne razine.

- Ovim potpisom riješili ste pobjedu u provom krugu. Budite štedljivi, obećajte samo ono što možete napraviti - zaključila je Adlešić.

I predsjednik HSS-a Josip Friščić pohvalio je dogovor te predstavljeni program.

- Program je vrlo realan i želite da ovaj prostor funkcionira. Ali važni su i ljudi. Ako nema snažne ekipe koja je projekte spremna odraditi, onda se program bez obzira na novce ne može realizirati - rekao je Friščić.

Na kraju sporazum je pozdravio i predsjednik HDZ-a, premijer Ivo Sanader.

- Želim prije svega poručiti da iza riječi koje će dati Škvorc, Hubicki, Gorup i Jerneić stoji i naša riječ da ćemo u Vladi i Saboru učiniti sve da ova županija koja nam je uvijek bila na ponos, da za četiri godine s ponosom možemo pogledati unatrag. Zato nakon 17. svibnja treba delati i iza toga stojimo svi zajedno jer to ova pobjednička ekipa može učiniti - rekao je Sanader.

Iskoristio je priliku te iz Krapine poslao poruku da se sa Slovencima treba graditi prijateljstvo, ali je isto tako poručio da ako je Slovenija mogla u EU sa otvorenim pitanjem granica, onda može i Hrvatska.

- Siguran sam u pobjedu, ali od svih tražim maksimalni angažman u kampanji. Treba ići od kuće do kuće i sve ljude upoznati s programom - zaključio je na kraju Ivo Sanader.

NAjčitanije