Potpora poljoprivrednim udrugama

Predstavnici udruga i župan Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić potpisali ugovore o dodjeli potpora za unap

oranje1.jpg

Predstavnici udruga i župan Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić potpisali ugovore o dodjeli potpora za unapređnje rada udruga u poljoprivredi.

Potpisnici su bili predstavnici udruga čiji je rad vezan uz pčelarstvo, uzgoj konja, voćarstvo, vinarstvo i drugo. Uz župana potpisivanju su nazočili i njegov zamjenik Anđelko Ferek-Jambrek, predsjednik Savjeta za poljoprivredu Krapinsko-zagorske županije Milan Husnjak te pročelnik za poljoprivredu Krapinsko-zagorske županije Luka Čuljak.

Ukupna vrijednost sedamnaest potpisanih ugovora iznosi preko 164.000 kuna i obuhvaća bespovratna sredstva čiji je cilj unaprijediti rad poljoprivrednih udruga u našoj županiji. U odnosu na prošlu godinu ovaj iznos predstavlja povećanje od 30% za rad poljoprivrednih udruga.

Prema novom Pravilniku iznos dodijeljen pojedinoj udruzi namijenjen je prvenstveno za ulaganje u razvojne projekte, a koji će jamčiti održivost poljoprivredne proizvodnje te takav pristup osigurava usklađenje s poljoprivrednom politikom Europske unije.

Belošević

NAjčitanije