Poznati Zagorci: Komedijaš Adam Končić

Naš svestrani zagorski umjetnik, diplomirani glumac Adam Končić, otkriva nam da je na snimanju sapunice «Ljubav u

p_286447adam_koncic.jpg
Naš svestrani zagorski umjetnik, diplomirani glumac Adam Končić, otkriva nam da je na snimanju sapunice «Ljubav u zaleđu» u kojoj igra novinara Krešu, pala već i prva pusa između Kreše i Lane, koji će biti u sretnoj vezi.


Od kad HTV emitira seriju «Ljubav u zaleđu», nema sumnje da cijela Hrvatska zna za našeg Adama Končića, koji u toj hrvatskoj sapunici igra ulogu novinara Kreše. Zagorci, a prije svega čitatelji Zagorskog lista dobro znaju tko je Adam Končić i čime se sve bavi, jer rijetki su važniji kulturni, zabavni ili kakvi drugi događaji u Zagorju u kojima na neki način ne sudjeluje, najčešće kao voditelj, recitator ili pjevač.

Glumio je pjevao, plesao i recitirao u mnogim predstavama, vodio je mnoge manifestacije i događaje, pjevao na mnogim festivalima, tako da smo primorani u ovim recima njegov dosadašnji rad svesti na nekoliko rečenica, kako bi mogli najaviti što nam novog Adam sprema.
Adam je rođen 28. veljače 1977. godine u Zaboku, a djetinjstvo je proveo u Brestovcu Orehovičkom.

Nakon završene zabočke gimnazije, 1995. godine upisao je Akademiju dramskih umjetnosti na kojoj je 2001. godine diplomirao u klasi profesora Joška Jurančića, poznatog režisera iz Dubrovnika.

Pala prva pusa

Adam Končić imao je šest predstava u Histrionima, a 2003. godine dobio je i nagradu «Najhistrion». Stalni je član Gradskog kazališta «Komedija», kao glumač i pjevač, a posljednja predstava koja mu je «izašla» je crna komedija «Krivi Billy sa Inishmanna» u požeškom gradskom kazalištu, a od siječnja će se moći gledati i u zagrebačkoj Gavelli.

-U kazalištu nemam baš puno posla od kad sam prihvatio angažman u seriji «Ljubav u zaleđu» -rekao je Adam te nam na našu zamolbu otkrio jedan ekskluzivni detalj sa snimanja sapunice u kojoj mu je donedavnu partnericu Bojanu Gregorić zamijenila Kristina Krepela.

-Krešo će se zaljubiti u voditeljicu aerobika Lanu i bit će s njom u sretnoj vezi. Nećemo sad otkrivati sve detalje, no mogu reći da je već pala i prva filmska pusa. Inače, Lanu igra Tamara Garbajs, koja je moja kolegica sa akademije –otkrio je Adam Končić.

Gruda dedovine

Štio se tiče Adamovog pjevačkog angažmana, vrhunac je zasigurno ostvario pjesmom «Gruda dedovine» kojom je uz pratnju Fakina, osvojio prvu nagradu publike i drugu nagradu stručnog žirija na ovogodišnjem festivalu «Pjesma i tambura». Sudjelovao je i na Božićnom CD-u Zagorskog lista, otpjevavši, ponovo uz Fakine, poznatu pjesmu Narodi nam se kralj nebeski.

-Nedavno sam radio na CD-u koji će se uskoro pojaviti uz monografiju Đure Prejca. Tu je monografiju priredio etnomuzikolog Stjepan Tomašek, a na CD-u će biti 11 pjesama Đure Prejca koje su osim mene izvodili Ivica Kontent, Josipa Lončar i pijanistica Ana Pavlina –rekao je Adam Končić, koji je također, kao što smo već u nekoliko navrata pisali, član Kvarteta Gubec. Uz Adama tu su i Rajko Suhodolčan, Adalbert Turner Juci i Vid Balog, poznati glumac i Adamov kolega, koji je napisao i kazališni komad «Cigle svete Elizabete» koji će se uskoro prikazivati u Komediji.

Ne moramo ni spomenuti da će, bez obzira na brojne obaveze, svoju veliku ulogu imati i naš Adam.



NAjčitanije