Pred nama je nestabilan dan, upozorenja zbog grmljavine i vjetra i dalje su na snazi

Autor zagorje.com
prognoza ljeto oblaci.jpg

Pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, ali ne i posve stabilno. Uz više oblaka još lokalno malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom, ponajprije u Dalmaciji. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar većinom slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu slaba i umjerena bura, poslijepodne i sjeverozapadnjak, uz obalu ponegdje i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 27 i 32 °C, u Gorskoj Hrvatskoj ponegdje malo niža, piše Državni hidrometeorološki zavod.

Žuto upozorenje zbog grmljavine na snazi je za danas za osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku, kninsku, riječku i splitsku regiju, a zbog vjetra za Kvarner i Kvarnerić, Velebintski kanal, Sjevernu i Srednju Dalmaciju.

Djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. U unutrašnjosti poslijepodne uz jači razvoj oblaka lokalno će biti pljuskova praćenih grmljavinom, posebice u sjeverozapadnim predjelima. Vjetar uglavnom slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu u noći i ujutro mjestimice umjerena bura, a potom sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na Jadranu između 20 i 25 °C. Najviša dnevna većinom između 28 i 33 °C.