Predložite kandidate kako bi dobili zaslužena priznanja Grada Krapine

dobitnici priznanja (2).jpg

Grad Krapina i ove će godine prilikom svečane sjednice Gradskog vijeća uručiti priznanja fizičkim i pravnim osobama, a tim je povodom Odbor za priznanja raspisao Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu priznanja za 2024. godinu. Građani grada Krapine tako i ove godine imaju priliku za predložiti svoje kandidate za jednu od nagrada.

I ove će se godine dodjeljivati šest priznanja: Nagrada za životno djelo, priznanje Počasni građanin, Povelja, Plaketa i Grb Grada Krapine te Mala plaketa Grada Krapine. Rok za dostavu prijedloga je 23. listopada 2024. godine, a točne upute te sadržaj prijedloga mogu se pronaći na službenim stranicama Grada Krapina (https://www.krapina.hr/natjecaji/5022-odbor-za-priznanja-grada-krapine-raspisao-je-javni-poziv-za-dostavu-prijedloga-za-dodjelu-priznanja-grada-krapine-za-2024-godinu). 

Gradonačelnik Grada Krapine i saborski zastupnik, Zoran Gregurović pozvao je sugrađane da predlože svoje kandidate.

- Pozivaju se svi građani, kao i udruge te pravne osobe da dostave svoje prijedloge. Posebno se moram osvrnuti na Malu plaketu koja se dodjeljuje učenicima i studentima koji svojim postignućima i ostvarenjima u radu i stvaralaštvu na poseban način promiču Grad Krapinu. Vjerujem da svoje kandidate već imate, stoga šaljite svoje prijedloge kandidata kako bi oni dobili svoje zasluženo priznanje - rekao je gradonačelnik Gregurović.

Podsjetimo, Nagrada za životno djelo dodjeljuje se osobama za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa te unapređenju različitih oblika društvenog života značajnih za Grad Krapinu, dok se Počasnim građaninom može proglasiti građanin RH ili strani državljanin koji je svojim radom, znanstvenim ili političkim djelovanjem značajno pridonio napretku i promicanju ugleda Grada Krapine, no to ne može biti osoba koja ima prebivalište na području grada.

Povelja se dodjeljuje ili pravnim ili fizičkim osobama za osobite uspjehe postignute u području razvoja društvenih odnosa i unapređenju različitih oblika društvenog života, dok se Plaketa dodjeljuje za postignute uspjehe.

Grb Grada Krapine dodjeljuje se građanima Grada Krapine i ostalim građanima RH i drugih zemalja za zasluge u općem razvoju demokracije i napretka čovječanstva te razvoju međunarodne suradnje.