Predsjednik HVIDR-e prisvojio 390.000 kuna?

Autor

Predsjednik Upravnog vijeća Doma za stare i nemoćne osobe Sv. Nikola u Krapini, Marijan Mikša (51), poznatiji kao predsj

p_531890novac_kune.jpg
Predsjednik Upravnog vijeća Doma za stare i nemoćne osobe Sv. Nikola u Krapini, Marijan Mikša (51), poznatiji kao predsjednik krapinske HVIDR-e, našao se na optuženičkoj klupi zlatarskog Županijskog suda.


Tereti ga se da je 2004., od siječnja do listopada, od djelatnika na recepciji Doma preuzimao gotovinu, a novac nije polagao na račun ustanove, nego ga je zadržao za sebe. Riječ je o novcu kojim je plaćan smještaj korisnika u Domu, a Mikša je optužen da je tako nepripadno stekao oko 390 tisuća kuna.

Županijsko državno odvjetništvo u Zlataru, osim za zloporabu položaja i ovlasti, Mikšu tereti i za krivotvorenje službene isprave. U namjeri da prikrije navodno počinjene zloporabe, Mikša je nabavio račune i lažno prikazao da je novac potrošen za odjeću korisnika kupljenu na tržnici. Mikša je pribavio i račune o nabavljenim krevetima (33 komada) i drugoj opremi za sobe u Njemačkoj, u ukupnom iznosu od 32 tisuće eura.

Izvor: Vjesnik
NAjčitanije