Predstavljena knjiga dr. Andrije Hebranga

Autor NCA

Pred punom dvoranom Spomen škole dr. Franje Tuđmana predstavljena je krajem prošle godine objavljena knjiga Andrije Hebranga 'Zločini nas civilima u srpsko-crnogorskoj agresiji na Republiku Hrvatsku'

Hebrang

VELIKO TRGOVIŠĆE – Pred punom dvoranom Spomen škole dr. Franje Tuđmana predstavljena je krajem prošle godine objavljena knjiga Andrije Hebranga 'Zločini nas civilima u srpsko-crnogorskoj agresiji na Republiku Hrvatsku', čiji su izdavači Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990. - 1991. i ogranak Matice hrvatske Zadar.

Predstavljanje su organizirali Ogranak Mh Zabok i HU Muži zagorskoga srca, a o knjizi su govorili glavni ratni epidemiolog prof. dr. sc. Mate Ljubičić, predsjednik udruge 'Macelj 1945.' prim. dr. Stjepan Bačić te novinar i publicist Tihomir Dujmović. Profesor Ljubičić je naglasio da ta knjiga predstavlja značajan i koristan prilog za proučavanje suvremene hrvatske povijesti te temeljito razgoni maglu krivotvorina i obmana o hrvatskom Domovinskom ratu koje cirkuliraju u hrvatskom medijskom prostoru.

Posebna vrijednost ove knjige, u stvarnosti studije, je visoka međunarodna znanstvena razina obrađena i prezentirana u formi i izričaju prihvatljivom za širok krug čitatelja. Nije stoga čudno da se našla i u rukama hrvatskoga odvjetničkog tima u Hagu za suđenja Srbiji za genocid protiv Hrvata.

Tezu genocida potkrepljuje činjenica da je u Domovinskome ratu bilo više civilnih nego vojnih žrtava, a poginule su 7263 civilne žrtva na hrvatskoj, a 156 na srpskoj strani. Među poginulim Hrvatima bilo je 345 djece.

NAjčitanije