Predstavljena multimedijalna aplikacija ''S Gupcem u muzeju''

Autor js

Kroz inovativnu aplikaciju preko dva ekrana osjetljivih na dodir posjetitelji će učiti o obitelji Oršić i Seljačkoj buni

  30.10._2014._Predstavljanje_projekta_-S_Gupcem_u_muzeju-_u_MHZ_057.jpg

U Muzeju seljačkih buna jučer je predstavljen novi projekt ''S Gupcem u muzeju'', multimedijalna inovacija koja će obogatiti stalni postav muzeja. Aplikaciju koja će posjetitelje voditi kroz povijest obitelji Oršić i Seljačku bunu na moderan način predstavili su voditeljica MSB Vlatka Filipčić Maligec i Goran Zoldi iz tvrtke Link 2 iz Zagreba koja je radila na aplikaciji, a o ovoj je inovaciji govorila i muzejska savjetnica Goranka Horjan koja je istaknula kako su takve aplikacije zanimljive novoj publici koja pripada generaciji novih tehnnologija.

Preko dva ekrana osjetljivih na dodir u stalnom postavu, kroz fotografije, priče o važnim osobama, preporodni vremeplov, karte i prikaz društvenog života kroz predmete, način odijevanja, namještaj i slično uplovit ćete u doba obitelji Oršić i vidjeti kako se živjelo.

A da aplikacija ne bude samo zabavna, ona ima i edukativnu ulogu pa se tako nakon šetnje kroz vrijeme možete okušati u malom kvizu s pitanjima i ocjenom vaše provjere znanja i onoga što ste naučili gledajući aplikaciju.

 

NAjčitanije