Predstavljena nova sezona projekta Hrvatskoga radija Najljepši školski vrtovi u Hrvatskoj

Autor

Mirna Bojić, Mejra Vindakijević, Lidija Komes, Duško Radić, Irena Lješević, Liljana Awad (producentica projekta), Milo S

Vrtovi_pressica.jpg

Mirna Bojić, Mejra Vindakijević, Lidija Komes, Duško Radić, Irena Lješević, Liljana Awad (producentica projekta), Milo Sršen, Vesna Cetin - Krnjević

Na Hrvatskoj radioteleviziji 9. studenog u 11 sati predstavljena je nova sezona projekta Obrazovnog i Dječjeg programa Hrvatskoga radija Najljepši školski vrtovi u Hrvatskoj, nastalog u suradnji Hrvatske radiotelevizije s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa.


Iznimno sam zadovoljna što je ovaj projekt zadržao dugogodišnju suradnju s predstavnicima Ministarstava i donatora koji godinama podupiru ovaj projekt. Ove godine odlučili smo na osobit način razveseliti djecu darujući 1500 monografija školskim, gradskim te knjižnicama svih Domova u Hrvatskoj - za djecu bez stalne roditeljske skrbi te onu koja pohađaju hrvatsku nastavu izvan Hrvatske. Ovim darivanjem monografija simbolično najavljujemo novu sezonu projekta Najljepši školski vrtovi u Hrvatskoj, sa završnom svečanosti proglašenja pobjednika
za Najljepši školski vrt u Hrvatskoj za 2009. godinu koja će se održati 14. studenog u
šibenskom Narodnom kazalištu , izjavila je Lidija Komes, voditeljica projekta i novinarka Obrazovnog i Dječjeg programa Hrvatskoga radija.

Prošlogodišnji kandidati

Velik je uspjeh to što se ovaj projekt neprekidno razvija već petnaest godina, potičući ljubavprema prirodi i marljivost naših mladih ljudi koji u sklopu projekta uče o vrijednostima discipliniranog rada s pomoću kojih se jedino mogu postići veliki rezultati. Najljepši školski vrtovi u Hrvatskoj pokazuju uspješnost naših osnovnih i srednjih škola i velik potencijal Hrvatskog radija , istaknula je Mejra Vindakijević, urednica Obrazovnog i Dječjeg programa Hrvatskoga radija.

Najljepši školski vrtovi u Hrvatskoj projekt je iznimno važan našim mladim naraštajima zbog svoje velike ekološko-obrazovne dimenzije i zato što obuhvaća cijelu Hrvatsku. Time Hrvatski radio, unatoč trendovima žutila, ispunjava svoju javnu ulogu te potiče rad i kreativnost. Upravo je za to najzaslužnija suradnja djece osnovnih i srednjih škola i Obrazovnog i Dječjeg programa Hrvatskoga radija , rekao je Duško Radić, direktor programa Hrvatskoga radija.

Projekt su svojom prisutnošću poduprli Davor Mezulić, ravnatelj Hrvatskoga radija, Mirna Bojić iz Ministarstva kulture, Irena Lješević iz Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Milo Sršen iz Hrvatske turističke zajednice, Vesna Cetin-Krnjević iz Fonda za zaštitu okoliša i mnogi drugi.

NAjčitanije