Pregazio dijete na cesti u izgradnji, teško je ozlijeđeno i mora hitno na operaciju

Načelnik općine Sveti Križ Začretje, gdje se nesreća dogodila, ranije je upozoravao na moguće opasnosti za pješake zbog propusta u projektima

stradalo dijete-

Dijete je teško ozlijeđeno kad je jučer na njega naletjelo vozilo u Vrankovcu u Svetom Križu Začretju. Hitno je prebačeno u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj. Izvan je životne opasnosti, ali mora na operaciju.

Da stvar bude još strašnija, nesreća se dogodila ne cesti u izgradnji, odnosno na kojoj nije dozvoljen promet. Riječ je o drugoj dionici spojne cesti između Svetog križa Začretja i Krapine koja se već godinama gradi. 

Načelnik Svetog Križa Začretja Marko Kos u ranijim je izjavama za Zagorje.com izjavljivao kako imaju zamjerke na projekt.

"Najveći problem su križanja sa do sada postojećim cestama jer prilikom izrade projektne dokumentacije nije se uzela u obzir razvijenost okolnih naselja niti iznimno velika frekvencija prometa na postojećim cestama. Sve to dodovodi do toga da bi nova križanja (a kružni tokovi nisu planirani,op.a.) mogla postati opasna mjesta prvenstveno za pješake", upozorio je lani u rujnu načelnik.

NAjčitanije