Prezentacija prostorno vrednovanje spomenika parkovne arhitekture

Autor

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Krapinsko-zagorske županije sutra će u 18 s

p_323576udruga-txt.jpg
Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Krapinsko-zagorske županije sutra će u 18 sati u Domu kulture u Mariji Bistrici održati prezentaciju projekta koji se provodio u suradnji sa Šumarskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom „Biološko-ekološko i prostorno vrednovanje spomenika parkovne arhitekture – park oko dvorca u Mariji Bistrici“.

Cilj je ovog projekta inventarizacija biološko-ekološkog stanja (biodiverziteta) i prostorna valorizacija parka. Tijekom provedbe projekta obavljena je izmjera svakog pojedinog stabla, koje je locirano pomoću GPS uređaja, utvrđene su granice zaštićenog područja te prostorni položaj dvorca, vrtno-arhitektonskih elemenata i vegetacije. Svi podaci su geokodirani i ucrtani na kartu.

Na osnovu dobivenih i iskazanih rezultata moći će se dalje provoditi edukativno-obrazovno i turističko vrednovanje zaštićenog područja, kao i planirati njegovo ponovno uređenje uvažavajući elemente temeljene na povijesnoj matrici.
NAjčitanije