Prezentiran projekt Razvoj za razvoj

Autor

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, Vlasta Hubicki, županica Krapinsko-zagorske županije i Siniša Hajdaš-Dončić, di

man-running.jpg
Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, Vlasta Hubicki, županica Krapinsko-zagorske županije i Siniša Hajdaš-Dončić, direktor Zagorske razvojne agencije prezentirali su projekt Razvoj za razvoj, prvi u Krapinsko-zagorskoj županiji i ujedno među prvima u Hrvatskoj, kojeg financira Europska unija u sklopu programa INTERREG IIIA.


Glavni cilj cijelog projekta je podići razinu osposobljenosti ruralnog stanovništva, poduzeća i poduzetnika te su stoga krajnji korisnici mali i srednji poduzetnici, obiteljska gospodarstva, te općine i gradovi.

Poduzetnici će se osposobljavati iz područja poslovanja, poslovnih financija, izvora financiranja, računovodstvenih informacija, trgovine, informatike i drugog, ovisno o potrebi. Poljoprivrednici će se osposobljavati i poticati na poduzetništvo, turizam i eko-poljoprivredu u ruralnom području.

Za potrebe trajnijeg razvoja lokalnih zajednica osposobit će se skupina nositelja razvojnih aktivnosti koji će biti promotori razvoja u lokalnoj zajednici. Takvi timovi će se stjecati znanja s područja pripreme projekata, projektnog vođenja, djelovanja EU-a, te pridobivanja europskih i nacionalnih financijskih izvora.

Program provodi Zagorska razvojna agencija zajedno sa slovenskom Razvojnom agencijom Kozjansko u okviru Programa za susjedstvo Slovenija-Mađarska-Hrvatska spomenutog programa INTERREG III A.
NAjčitanije