Pri OŠ Stubičke Toplice otvoren poludnevni boravak

Autor mb


Usluga poludnevnog boravka u školi pruža se djeci i mladima koji su u riziku za razvoj problema u ponašanju ili već imaju razvijene blaže oblike problema u ponašanju i teškoće mentalnog zdravlja.

  IMG_2399.JPG

U OŠ Stubičke Toplice prošlog je petka otvoren poludnevni boravak za djecu i mlade s rizikom u ponašanju te ujedno predstavljen program ovog projekta koji se već provodi u OŠ Bedekovčina, OŠ Stjepan Radić Brestovec Orehovički i pri OŠ Mače. Poludnevni boravak je namijenjen učenicima u riziku od razvoja problematičnog ponašanja i realiziran je u suradnji s Odgojnim domom Bedekovčina, Krapinsko – zagorskom županijom, lokalnim centrima za socijalnu skrb i osnovnim školama.

S početkom ove školske godine otvorene su 2 odgojne grupe poludnevnog boravka pri Osnovnoj školi Stubičke Toplice za  ukupno 12 korisnika u kojima rade stručni djelatnici Odgojnog doma Bedekovčina Neno Videk – prof. socijalni pedagog i Anamarija Skušić – mag. socijalnog rada.

Za potrebe provedbe te usluge škole su osigurale odgovarajući prostor u školi, dok je potrebni inventar i opremu te stručne djelatnike koji provode uslugu poludnevnog boravka osigurao Odgojni dom Bedekovčina.

 Odgojni dom Bedekovčina je ovu izvaninstitucionalnu socijalnu uslugu poludnevnog boravka u školi počeo razvijati početkom školske godine 2014./15. otvaranjem 2 odgojne grupe  poludnevnog boravka u Osnovnoj školi Bedekovčina. Uslijedilo je otvaranje još 2 odgojne grupe poludnevnog boravka pri Osnovnoj školi Stjepan Radić u Brestovcu Orehovičkom i jedna odgojna grupa pri Osnovnoj školi Mače.

NAjčitanije