Prijave za upis u srednju školu još danas, rezultati već sutra

Autor

Završeni osmaši jučer i danas u željene srednje škole dostavljaju prijave za upis u prvi razred. Sve srednje škole će, p

skola_daci_pusenje.jpg

Završeni osmaši jučer i danas u željene srednje škole dostavljaju prijave za upis u prvi razred. Sve srednje škole će, prema ranijim najavama, do srijede ujutro objaviti popise učenika koji su stekli pravo na upis, a već dan nakon toga, od četvrtka 1. srpnja započinju i upisi.

Učenici koji se ne uspiju upisati u prvom roku, imaju to priliku učiniti i tjedan dana poslije. Naime, prijave će se za drugi upisni rok primati u ponedjeljak 5. srpnja, u utorak će biti objavljene liste, a upisi potom slijede od srijede 7. srpnja.

U Krapinsko-zagorskoj županiji osnovnu je školu prije otprilike dva tjedna završilo 1495 učenika, a u deset zagorskih srednjih škola za upis u prve razrede osigurana su 1532 mjesta.

Prema već ustaljenom običaju, najveće gužve vladaju u školama u kojima se upisuju budući gimnazijalci, no ove godine ne manjka ni interesa za srednje strukovne škole i zanate.

Ovogodišnji će upis svakako obilježiti problemi sa ispisivanjem valjanih svjedodžbi završenih učenika osmog razreda zbog otežanog i poremećenog rada e-matice. Iako je glasnogovornik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Duje Bonacci novinarima potvrdio da će tijekom današnjeg dana biti dovršeno ispisivanje i posljednje osnovnoškolske svjedodžbe, ogorčenje nastavnika, učenika i roditelja se ne smanjuje.

NAjčitanije