Prijem za bebe i roditelje: Podijeljeni pokloni najmlađim Pregračanima i Pregračankama

Autor zagorje.com
pregrada bebe.jpg

U gradskoj vijećnici u Pregradi jučer je održan je treći prijam novorođenčadi u ovoj godini, za desetero beba i njihove obitelji.

Tom prilikom gradonačelnik Marko Vešligaj uputio je čestitku roditeljima te im podijelio tzv. „paket za super početak“, koji Grad Pregrada dodjeljuje novorođenoj djeci s područja Pregrade, a koji sadržava osnovne potrepštine za bebe potrebne svakom novom roditelju.

Grad Pregrada pruža podršku roditeljima novorođenčadi kroz financijsku potporu i prigodne darove! Temeljem Odluke o dodjeli jednokratne naknade za novorođeno dijete, roditelji ostvaruju 150 eura novčane naknade za prvo dijete, dok za drugo i svako sljedeće dijete iznos raste na 270 eura.

Osim novčane pomoći, za lakši početak roditeljstva pripremili smo i „Paket za super početak“ u vrijednosti 200 eura za prvo dijete te 80 eura za svako sljedeće dijete. Od ove godine paketi dolaze u novom dizajnu, s proizvodima domaćih tvrtki i proizvođača.

Također, najmlađi Pregračanke i Pregračani postaju članovi Gradske knjižnice, s besplatnim članstvom do prve godine života.

Inače, od početka godine rođeno je 34 djece, 18 djevojčica i 16 dječaka.

Svim obiteljima želimo puno sreće, zdravlja i obiteljskog sklada.

 

NAjčitanije