Prijenosna računala za sve područne škole

Autor

Suradnjom Krapinsko-zagorske županije i Privredne banke Zagreb, sutra će u 10 sati, u Područnoj školi Benkovo (između Kr

laptop_child.jpg

Suradnjom Krapinsko-zagorske županije i Privredne banke Zagreb, sutra će u 10 sati, u Područnoj školi Benkovo (između Krapinskih Toplica i Pregrade) biti uručeno 40 prijenosnih računala svim područnim školama u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Riječ je o prvoj fazi projekta informatizacije osnovnoškolskih ustanova, a nakon koje će uslijediti i druga faza gdje će PBZ i KZŽ za osnovnoškolce osigurati dodatnih 60 računala. Ukupno je riječ o čak 100 računala za potrebe obrazovanja i edukacije u našim osnovnim i njima pripadajućim područnim školama.

U prvoj fazi ove akcije biti će donirano 40 prijenosnih računala – 39 računala osnovnim školama i 1 prijenosno računalo Društvu naša djeca, za akciju Za osmjeh djeteta u bolnici , dok će u drugoj fazi Banka u suradnji sa Županijom donirati još 60 računala za osnovne škole u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Računala će primiti ravnatelji škola te po jedno dijete, predstavnik učenika. U ime organizatora ove akcije podizanja kvalitete obrazovanja, Krapinsko-zagorske županije i Privredne banke Zagreb, računala će uručiti župana krapinsko-zagorski, Siniša Hajdaš Dončić, te predstavnici Privredne banke Zagreb.

Privredna banka Zagreb prepoznala je napore koje provodi Krapinsko-zagorska županija s ciljem podizanja kvalitete obrazovanja te je aktivno uključena u cijeli niz društveno korisnih projekata, a financijski potpomaže brojne humanitarne i socijalne ustanove.

Posebna pažnja u programu društvene odgovornosti Privredne banke Zagreb posvećena je upravo posebnim programima edukacije koji pridonose boljem životnom i kulturnom standardu učenika i studenata, a čemu svjedoči i provođenje ove akcije.

Osnovne škole kojima će biti donirana računala su:

Bedekovčina (područna škola Poznanovec), Belec (područna škola Petruševec), Budinščina (PŠ Hraščina), Brestovec Orehovički (PŠ Dubrovčan i Strmec), Desnić (PŠ Velika Horvatska i Vinagora), Donja Stubica (PŠ Lepa Ves i Vučak), Đurmanec (PŠ Hromec, Macelj i Putkovec), Gornja Stubica (PŠ Dubrovec, Dobri Zdenci i Sveti Matej), Hum na Sutli (PŠ Brezno, Druškovec, Lupinjak, Prišlin, i Taborsko), Klanjec (PŠ Lučelnica), Kraljevec na Sutli (PŠ Radakovo), Krapinske Toplice (PŠ Gregurevec i Mala Erpenja), Konjščina (PŠ Jertovec), Lobor (PŠ Petrova Gora), Mače (PŠ Perša Ves), Marija Bistrica (PŠ Globočec, Laz i Selnica), Mihovljan (PŠ Novi Golubovec i Gregurovec), Oroslavje (PŠ Krušljevo selo), Petrovsko (PŠ Slatina), te Pregrada (PŠ Benkovo, Gorjakovo, Kostel, Sopot i Stipernica).

NAjčitanije