Prijetio smrću Plenkoviću! Božinović potvrdio kako je uhićen uz pomoć američkih sigurnosnih službi

božinović

Policija je jučer objavila da su uhitili muškarca pod sumnjom da je u svibnju uputio ozbiljne prijetnje smrću predsjedniku vlade Andreju Plenkoviću i članovima vlade. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas je iznio detalje tog slučaja i rekao da je počinitelj uhićen u suradnji s američkim sigurnosnim službama. Dodao je da su to bile vrlo ozbiljne prijetnje smrću, piše Index.

"Policija je pokrenula kompleksnu akciju, ali je brzo postalo jasno da počinitelj nije u Hrvatskoj pa je bila angažirana međunarodna policijska suradnja. U suradnji s američkim sigurnosnim službama su došli do podataka koji su ih doveli do počinitelja. On je od jučer pod nadzorom policije, uhićen je u Zadru, a sada je u Zagrebu", rekao je Božinović, a prenosi N1.

"Počinitelj je koristio sofisticirane alate kojima je prikrivao i svoj identitet i lokaciju. Osoba je američkog i hrvatskog državljanstva", napomenuo je. Dodao je da je policija riješila i slučajeve prijetnji iz Splita i Siska koji su bili puno manje kompleksni.