Prikupljeno 27 milijuna kuna, evo koliko su dale banke, tvrtke...

Autor Zagorje.com

Hrvatski crveni križ (HCK) prikupio je, po posljednjim podacima, više od 27 milijuna kuna za pomoć stanovništvu pogođenom poplavama u Hrvatskoj

humanitarna_pomoc poplava.jpg

Hrvatski crveni križ (HCK) prikupio je, po posljednjim podacima, više od 27 milijuna kuna za pomoć stanovništvu pogođenom poplavama u Hrvatskoj, a građani i brojne ustanove i tvrtke nastavljaju pomagati.

Na žiro račun HCK-a do 21. svibnja uplaćeno je nešto više od 21,1 milijun kuna, dok je na donatorskom telefonu 060 90 11 zabilježeno 952.391 poziva u vrijednosti od gotovo šest milijuna kuna, izvijestio je HCK.

U pomaganju stanovništvu uz građane i dalje sudjeluju brojne tvrtke, organizacije i ustanove. Po dva milijuna kuna uplatili su Privredna i Zagrebačka banka. Viadukt graditeljstvo i HEP su uplatili po milijun kuna, dok je Končar donirao milijun kuna u novcu te kućanskim aparatima i ostalim potrepštinama. Raiffeisen banka donirala je 750.000 kuna, po 500.000 kuna donirali su INA i Splitska banka. Zagrebačka pivovara dala je 400.000 kuna. Brojne tvrtke darovale su iznose od 100 i više tisuća kuna.

Gradovi Šibenik i Rijeka donirali su po 100.000 kuna. Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić donio je odluku da će Dubrovnik i gradske službe donirati 300.000 kuna pomoći stradalom stanovništvu.

Korčulanska Udruga hrvatskih dragovoljaca branitelja Domovinskog rata prikupila je 12 tona hrane i ostalih potrepština koje su sa šest kombija jutros dovezli u slavonska naselja Vrbanju i Gradište. U Slavoniju je došlo i devetoro korčulanskih branitelja koji će tamo pomagati stanovnicima u obrani od poplave i sanaciji.

NAjčitanije