Prilikom zavarivanja uz vikend kuću, zapalio drveni dio terase, požar se proširio na krov

U požarima nije bilo ozlijeđenih osoba.

-

Proteklog vikenda vatrogasci su intervenirali na 4 požara suhe trave i niskog raslinja, i to u Svetom Križu Začretje, Gusakovcu, Tugonici i Pregradi. U Pregradi su stvari puno više izmakle kontroli. Naime, 44 - godišnjak je spaljivao suhu travu na svojem zemljištu, no vatra se izmakla nadzoru i proširila na suhu travu i raslinje na susjednoj parceli. Požar su ugasili pripadnici DVD Pregrada. Protiv 44-godišnjaka podnijet će se prijava zbog počinjenog prekršaja iz čl. 8 st. 3., Zakona o zaštiti od požara.

U subotu, 10. srpnja oko 20 sati, došlo je do požara u Svedruži gdje se prilikom elektrozavarivanja uz vikend kuću, zapalio drveni dio terase, zatim se požar proširio na drvenu konstrukciju krova, prozore, a nagorjela su i ulazna vrata. Požar su ugasili pripadnici JVP Krapina i DVD Petrovsko.

Jučer, 11. srpnja oko 18 sati u Ciglenici Zagorskoj došlo je do požara gospodarskog objekta. Do požara je došlo uslijed pregrijavanja električnog napajanja ledenice. U požaru je izgorjela krovna konstrukcija i razni alat u objektu, požar su ugasili pripadnici ZJVP Zabok i DVD Sveti križ Začretje.

U požarima nije bilo ozlijeđenih osoba.

NAjčitanije