Pročelnik Miletić predstavio i obrazložio idejno rješenje širenja i uređenja Parka Milana Prpića

Autor sv

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i javne potrebe, Nenad Miletić nezavisnoj vijećnici Nataši Hlaban, nezavisnom vijećniku Branku Sadaiću i članovima inicijative Pokreni Zabok u Parku Milana Prpića predstavio je projekt izgradnje pješačko – biciklističkog mosta u sklopu projekat BRZO

miletić nadvožnjak1.jpg

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i javne potrebe, Nenad Miletić nezavisnoj vijećnici Nataši Hlaban, nezavisnom vijećniku Branku Sadaiću i članovima inicijative Pokreni Zabok u Parku Milana Prpića predstavio je projekt izgradnje pješačko – biciklističkog mosta u sklopu projekat BRZO. Suprotno tvrdnjama da će se srušiti kompletna vegetacija u parku, okupljenima je predočeno kako je potrebno ukloniti samo stablo na samom ulazu u park. Članovi građanske platforme Pokreni Zabok predložili su razmatranje mogućnosti da se drvo ne sruši već da se s korijenjem premjesti na neku drugu lokaciju. Pročelnik Miletić naglasio je kako će dodatno istražiti može li se i kako to učiniti, iako s obzirom na opseg i veličinu drva nije realno za očekivati da je moguće isto odraditi, ali napominje da će se obnovom i rekonstrukcijom parka zasaditi preko 20-tak i više novih stabala.

Isto je tako obrazložio je okupljenima idejno rješenje širenja i uređenja parka koji će, nakon rekonstrukcije, dobiti jednu sasvim novu vizuru. U planu je, podsjetimo, širenje parka prema zgradi policije, izmještanje kafića koji se nalazi iznad parka u razinu do parka te rekonstrukcija sportskog terena, ali i kompletnog parka uz nabavu novih sprava i dodatno ozelenjavanje. Rečeno je kako se rekonstrukcija parka priprema za realizaciju po završetku izgradnje pješačko – biciklističkog mosta koji bi trebao biti gotov sredinom 2022. godine. Sam most predviđen je kao sigurna i brza poveznica dvaju dijelova Zaboka za pješake i bicikliste bez potrebe da se prelazi preko pruge.

Pročelnik Nenad Miletić odgovorio je i na tvrdnje da će sam most građane Zaboka koštati između 5 i 7 milijuna kuna uz riječi kako to nije točna informacija, te nadodao kako u vrijednost projekta nije uključena samo izgradnja mosta u centru Zaboka već će se raditi još jedan most preko rijeke Krapine prema Oroslavju te uređivati i ostala cestovna infrastruktura i signalizacija na biciklističkoj ruti prema Oroslavju u dužini od 2,6 km. Ukupno ugovorena vrijednost radova na biciklističkoj ruti Zabok – Oroslavje na dionici Grada Zaboka (što uključuje pješačko – biciklistički most u dijelu iznad parka Milana Prpića, most preko rijeke Krapine i svu ostalu biciklističku infrastrukturu i signalizaciju) iznosi 10.966.671,60 kuna, za što su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 6.903.026,36 kuna. Također, Grad Zabok prijavio je vlastitu komponentu sufinanciranja na poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i i fondova Europske unije na natječaj za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini prema Programu sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, gdje Ministarstvo dodatno financira komponentu JLS u iznosu od 50%. Prevedeno, Grad Zabok sufinancirat će projekt izgradnje biciklističke rute Zabok - Oroslavje na dionici Grada Zaboka (što uključuje pješačko – biciklistički most u dijelu iznad parka Milana Prpića, most preko rijeke Krapine i svu ostalu biciklističku infrastrukturu i signalizaciju) u iznosu cca. 2.000.000,00 kuna.   

NAjčitanije