Prometna opasnost u centru grada

Stanari zabočke Ulice Stjepana Radića koja se pruža od Ulice Matije Gupca do vrtića Zipkica muku muče s neodgovornim voz

p.jpg

Stanari zabočke Ulice Stjepana Radića koja se pruža od Ulice Matije Gupca do vrtića Zipkica muku muče s neodgovornim vozačima koji parkiraju svoja vozila na nogostupu i predstavljaju veliku opasnost za sve. Policija radi koliko može i stigne pa sankcionira neodgovorne vozače, no kako to nije bilo dovoljno grad se odlučio za postavljanje betonskih stupića.

- Zahvaljujemo Gradu što je poduzeo korake da riješi naš problem, no on je još uvijek itekako prisutan. Stupići završavaju kod kućnog broja 6 i nema ih sve do zgrade vrtića. Svaki dan pločnici su prepuni automobila pa nekada ne možemo izaći iz vlastitih dvorišta. Osim toga, auti prolaze velikom brzinom, što predstavlja pravu opasnost za vrtićku djecu i njihove tete kad krenu u šetnju - priča Rino Valec.

Još stupića do kraja godine

- Betonski stupići pokazali su se kao odlično rješenje pa ih planiramo postaviti cijelom dužinom Ulice Stjepana Radića tijekom ove godine - obećao je gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.

Gospođa koju smo zatekli kako sjeda u svog limenog ljubimca parkiranog nasred pločnika opravdala se činjenicom da ima velikih problema s kičmom i daleko joj je pješačiti od parkinga.

– Nije mi problem platiti 4 kune, nego mi je jednostavno predaleko. Danas je loše vrijeme pa sam se nadala da policajci nisu na terenu. Nekoliko puta sam platila kaznu, pa nastojim „zbrisati“ na vrijeme - ispričala je.

Slavica Vrdoljak, čiji je sin u invalidskim kolicima ovakve situacije gleda svaki dan ali upozorava i na još neriješenih problema.

– Vozači se velikom brzinom spuštaju cestom od Repovca na Ulicu Stjepana Radića pa je problem prijeći cestu. Potrebno je postaviti usporivače jer će netko nastradati. Također, svuda u gradu problem je previsokih ivičnjaka s kojih se kolicima ne može sići, a boli činjenica da parkirna mjesta za invalide koriste oni koji to nisu - dodala je Vrdoljak.

Zanimljivo je da je parkiralište kod vrtića, kojeg prema tvrdnjama naših sugovornika koriste zaposlenici Porezne uprave, uvijek prepuno, a ono kod motokros staze uglavnom zjapi poluprazno.

NAjčitanije