Pronašla devetnaestogodišnjeg sina mrtvog u krevetu nakon tuluma

Autor

Marko Vidović snimljen na jednoj zabavi s prijateljicom
Bio je sin kakvoga svaki otac i majka mogu samo poželjeti. Zašt

crna_vidovic.jpg

Marko Vidović snimljen na jednoj zabavi s prijateljicom

Bio je sin kakvoga svaki otac i majka mogu samo poželjeti. Zašto se to baš njemu moralo dogoditi? Suze i bol preplavili su danas kuću Zdravka i Snježane Vidović u Ulici Marije Jurić Zagorke u Svetom Križu Začretju.

Nakon što se u nedjelju oko 3.30 sati njihov 19-godišnji sin Marko vratio s proslave rođendana svojega prijatelja, majka Snježana pronašla ga je ujutro u 6.15 sati u krevetu mrtvog.
– Možete zamisliti kako se osjeća majka kada dođe u sobu pogledati je li se sin vratio kući i vidi da je sav poplavio, da više ne diše.

Pokušali smo ga reanimirati, nazvali rodbinu i susjede, Hitnu pomoć... Ne daj Bože nijednoj majci nešto slično, srce nam je zauvijek slomljeno – zaplakala je majka. Otac Zdravko dodao je da je Marko otišao od kuće u subotu oko 18.30 autom u Švaljkovec, no oko 22 sata vratio je auto rekavši da će se s prijateljima proveseliti na rođendanu, možda malo i popiti te da ne bi htio da mu policija uzme vozačku dozvolu zbog alkohola jer je položio vozački ispit tek prije 18 dana. Kući ga je dovezao otac jednog prijatelja, a došavši kući, probudio je i 13-godišnjeg brata Gorana.

– Liječnik nam je rekao da je Marko tijekom noći možda povraćao te da se od povraćanja ugušio – rekao nam je otac Zdravko. Prva obdukcija pokazala je da nema ugruška te da je imao otprilike 1 promil alkohola u krvi. Toksikološki nalaz bit će gotov za sedam dana.

Markovi prijatelji rekli su nam da je Marko tijekom noći pio i miješao bambuse, kruškovac i votku od šumskoga voća. Oko 1 sat bilo mu je zlo i povraćao je, no otad je pio samo vodu, bilo mu je bolje pa je i zapjevao. Otac Zdravko kaže da je Marko na desnoj ruci kemijskom olovkom imao ispisanu riječ smrt, a na lijevoj grob.

Upitao je njegove prijatelje što to znači, no rekli su mu da je bila riječ samo o najobičnijoj igri i da sve to nema nikakve veze s tragedijom. Marko je bio maturant, odličan učenik Srednje škole u Zaboku, grafički smjer. Bio je aktivni član svetokriškoga Motociklističkog kluba Zle majke. Na žalost, svi njegov mladenački životni snovi raspršeni su nakon samo jednog, najobičnijeg tuluma.

Izvor: Večernji list

NAjčitanije