Prva javna sjednica "zagorske vlade"

Autor

KRAPINA – Zagorska vlada u ponedjeljak je održala svoju prvu radnu sjednicu. Naime, zagorski župan Siniša Hajdaš D

vlada.jpg

KRAPINA – Zagorska vlada u ponedjeljak je održala svoju prvu radnu sjednicu. Naime, zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić sa svojim zamjenicima Sonjom Borovčak i Anđelkom Ferekom Jambrekom održao je radni kolegij sa županijskim pročelnicima i čelnicima poduzeća kojima je Županija osnivač.

„ Na ovaj način želimo da naši građani budu informiraniji o onome o čemu odlučujemo u Županiji i da naš radu ne bud tabu tema nego javan i jasan „, naglasio je župan Hajdaš Dončić. Nakon kolegija, župan je odgovarao i na novianrska pitanja, a najviše je njih bilo usmjereno na područje ekologije. Naime, jedna od točaka na dnevnome redu „zagorske valde“, koja sada obavlja funciju nekadašnjeg Poglvarstva i u prosjeku će svaki drugi tjedan biti otvorena za javnost,, bilo je i sufinanciranje divljih odlagališta otpada na krapinsko – zagroskome području. Tako je zahtjev sa sufinanciranje sanacije smetlišta podnijelo samo 14 od 32 jedinice lokalne samouprave u Zagorju.

„ Želja nam je financijski potpomoći siromašnijim oćinama, među kojima i gradu Klanjcu da što prije riješe problem sa divljim odlagalištima. Neke su općine možda aktivnije pa su sada podnijele zahtjeve, dok to drugima to i nije na listi prioriteta“, komentirao je župan. Rekao je da bi bilo idealno da se problem svih divljih odlagališta smeća u Zagorju riješi u narednih 10 godina.

Tekst i snimka : Zoran Gregurek

NAjčitanije